banner306
banner198

Başkan Dinç Gençlik Merkezlerini Anlattı

Başkan Dinç, Çankırı Belediyesi nin gençlere yönelik gerçekleştirdiği çalışmaları anlattı

Başkan Dinç Gençlik Merkezlerini Anlattı
banner145

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç,  Çankırı Belediyesi'nin gençlere yönelik gerçekleştirdiği çalışmaları anlattı.

Başkan İrfan Dinç, Çankırı Belediyesi'nin hizmete açtığı Gençlik Merkezileri'nin insan odaklı çalışmalarını anlattığı toplantıda; merkezlerin faaliyetleri, amaçları, işleyiş tarzını basın mensupları ve gençlerle paylaştı.

Nitelikli insan yetiştirmenin en önemli hedefleri olduğuna değinen Dinç, gençlik yıllarında Çankırı MGV'nin ilk kurucu başkanlığını yaptığını hatırlatarak, gençlerle ilgili sıkıntıları bilen birisi olarak göreve gelir gelmez ilk kurduğu merkezlerin başında Gençlik Merkezleri'nin geldiğini belirtti. Birisi lise, birisi üniversite gençlerine olmak üzere, iki merkezde gençlere hizmet verdiklerini ifade eden Başkan Dinç, Gençlik Merkezlerini aile ortamı havasını teneffüs edecek bir merkez haline getirdiklerini vurguladı. Zengin kütüphanesi ile  güncel gazete ve dergilerin merkeze geldiğini ifade eden Dinç, iki gençlik merkezine kayıtlı 2900 üye sayısına ulaştıklarına dikkat çekti. Gençlerin başta sosyal aktiviteler olmak üzere merkezde dinlenebildiklerini, futbol müsabakalarını ücretsiz izleyebildiklerini ifade eden Dinç, Gençlerin çamaşırlarını yıkabilmeleri için çamaşırhane hizmeti verdiklerini de sözlerine ekledi.

Dinç,'Barınma Sorununa En Çok Üzülen Benim'

Öğrencilerin barınma sıkıntısına en çok üzülenlerin başında bu şehrin belediye başkanı olarak kendisinin geldiğini belirten Dinç, "Türkiye'de ilk Kentsel Dönüşümü başlatan belediye başkanı benim. Eğer  siyasi nedenlerle projelerimiz engellenmeseydi Çankırı'nın konut sorunu diye bir sorunu olmayacaktı.  Çankırı'da fazladan 2 bin konut olsa, ev kiraları böyle olmazdı.   Bu engellemeler o dönemde seçimi kaybetmem için yapıldı. Ama Cenab-ı Hak nasip ettiyse ne kadar dolap çevrilirse çevrilsin kimse başkan olmama engel olamaz,  sadece hizmetin hızını yavaşlatmış olurlar. Oda bu çocuklarımıza yansıyor" diye konuştu.

TOKİ Konutlarına değinen Dinç,  2. Etap TOKİ Konutları engellenmezse Mart ayında ihaleye çıkartırız ve 1,5 yıl içerisinde biter. Ama dün olduğu gibi, bugünde 2. Etap TOKİ Projemiz engellenmeye çalışılıyor. Maalesef bu Çankırı imajına çok büyük  zarar veriyor" dedi.

Çocuklarımızın bir tanesinin dahi battaniyeye sarılı ders çalışmasını istemediklerini belirten Başkan Dinç, bu sebeple belediye olarak öğrencilere yakacak yardımında bulunduklarını anlattı. Gençlere yaptıkları birçok çalışmayı siyasi bir Show haline getirmediklerini söyleyen Dinç, Okul müdürlerinin tespit ettiği lise öğrencilerine 2600 adet bot ve kaban dağıtımı yaptıklarını ifade etti.

Gençler de; "Belediye başkanımızın destekleri göz ardı edilemeyecek derece büyük. Onun bizlere her alanda verdiği katkılara teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304