banner306
banner198

Bayat Ekmekler Çöpe Gitmeyecek

Kadın İstihdam Merkezi bünyesinde Bayat Ekmek Değerlendirme Kursu açıldı

Bayat Ekmekler Çöpe Gitmeyecek
banner145

Başbakan Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde başlatmış olduğu ekmek israfını önleme çalışmaları kapsamında, Kadın İstihdam Merkezi bünyesinde ‘’Bayat Ekmek Değerlendirme Kursu’’ açıldı.

 

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeme taşıdığı ekmek israfı konusunda yerel yönetim olarak gerekli çalışmaları yaptıklarını belirterek, ‘’Açtığımız kurslar sayesinde 100’ü aşkın vatandaşımız burada eğitim aldı. Kadınlarımız bayat ekmekten kahvaltılık gevrekler, tatlılar ve yöresel yemekler yapmayı öğreniyor. Amacımız ekmek önlemek ve kaybolan ekonomik değerin önüne geçmektir’’ şeklinde konuştu.

 

Kursun öğreticisi Aynur Özen de, bayat ekmeklerin birçok yemekte malzeme olarak kullanılabileceğini ve kursların katılımcıları memnun ettiğini söyledi.

 

Kursa katılan Hatice Eraslan ise, Bayat Ekmek Değerlendirme Kursu sayesinde hem çocukların hem de yetişkinlerin beğenisi kazanacak birçok yemeğin yapımını öğrendiğini ve ekmek evde bayatlayan ekmekleri de bu sayede geri kazandıklarını söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304