banner306
banner198

Biriktirdiği Simit Parasıyla Okul Yaptıracak

Çankırılı Muazzez Amaratoğlu, Çankırı Merkez’e 24 derslikli okul yaptıracak.

Biriktirdiği Simit Parasıyla Okul Yaptıracak
banner145

Çankırılı Muazzez Amaratoğlu, Çankırı Merkez’e 24 derslikli okul yaptıracak.

Valilik Toplantı Salonu’nda Vali Vahdettin Özcan ve Muazzez Amaratoğlu okulun yapılması ile ilgili protokol imza töreninde basın mensupları ile bir araya geldiler.

Vali Özcan, burada yaptığı konuşmada Amaratoğlu’na yaptığı hayırseverlikten dolayı teşekkür ederek, “Çankırı’da Cumhuriyet tarihi boyunca ilk defa hayırsever bir vatandaşımız okul yaptıracak. Çankırı merkeze okul yaptırmak ve eğitime katkıda bulunmak isteyen Muazzez Hanım bu isteğini ilk önce Milli Eğitim Müdürümüz Yaşar Petek Beye iletti ve akabinde bizi ziyaret etti. Bu davranışı gerçekten bizleri çok mutlu etti. Umarım bu davranışı diğer vatandaşlarımıza da örnek olur” dedi.

“Bu protokolü imzalamaktan dolayı şeref duyuyorum” diyen Vali Özcan, “TOBB İlköğretim Okulu bahçesine yapılacak ve 24 derslikten oluşacak olan okulun ihalesi 2013 yılında gerçekleştirilecek ve 2014 yılında tamamlanacak. Hayırsever Muazzez abla Çankırı’ya bir vefa borcu olarak bunu düşünmüş, kendisine teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum ve ellerinden öpüyorum” dedi.

Önümüzdeki günlerde yine bir İlçemizde bir hayırseverimiz tarafından okul yaptırılacak ve bir Birliğimiz tarafından da yine merkezde bir okul ve yurt binası yaptırılacak. Kendilerine teşekkür ediyoruz diyerek, bir Vali olarak yapılan eğitim yatırımlarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Her ilin tarihinde önemli bir gün vardır diyen Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, yapılacak okulun Çankırı Milli Eğitim tarihinde önemli bir yer alacağını ifade ederek, yapımı gerçekleştirilecek okulun maliyetinin 2,5 milyon TL civarında olacağını ve bunun 1,5 milyon TL’sini hayırsever Amaratoğlu tarafından karşılanacağını belirtti.

Büyük bir heyecan yaşadığını belirten Muazzez Amaratoğlu, “Yapımı gerçekleştirilecek olan okul Çankırı’nın en iyi okulu olsun, en iyi eğitim veren okul olsun. Bu okulu iki çocuğumla birlikte yaptıracağım” dedi. Amaratoğlu, “Bu işe kalkışmamda Sayın Valimizin büyük katkısı oldu. Çankırı Tanıtım Günleri’ne davet aldığımda büyük mutluluk duydum. Vali Beyin çalışmalarını yakından takip ediyorum. İnşallah bu okulumuzda en güzel şekilde tamamlanacak ve eğitime kazandırılacak” dedi.

30 yılda biriktirdiği simit ve yol parasının güzel bir işe vesile olacağı için mutlu olduğunu da belirten Amaratoğlu, en büyük hayalim bir eğitim yuvası yapmaktı, bunu da gerçekleştireceğim için çok mutluyum” dedi.

Daha sonra yapılacak okul için ön protokol, Vali Özcan ve Bayan Amaratoğlu tarafından imzalandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304