Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çankırı Şubesi ve Karatekin Üniversitesi Türkiyat Enstitüsü işbirliğiyle “Çanakkale Mektupları” sergisi açıldı. Açılaş katılan ÇKÜ Rektörü Ali İbrahim Savaş, “Çanakkale, Türk milletinin aile mezarlığıdır." diye konuştu.

Yunus Alışveriş merkezinin giriş katında açılan sergiye Vali Yardımcıları İbrahim Şahin ve Şerefnur Oktay,Belediye Başkan Vekili Rafet Alemdar,İl Jandarma Komutanı J.Alb. Şakir Uslu, Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Çanakkale Mektupları”ndan örneklerin okunması ile başlayan program, Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Öğretmeni Cemal Özata’nın söylediği Çanakkale Savaşı dönem türküleri ile devam etti. Açılış öncesinde kısa bir konuşma yapan TDED Çankırı Şube Başkanı Zeynep Dinç, aziz şehitlerimizi saygıyla anarak katılımcılara teşekkür etti. Sergi hakkında bilgi veren Türkiyat Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ömer Çakır, “Öncelikle teşriflerinizden dolayı çok teşekkür ederim. Bir yıl önce Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından açılan sergi, 33 mektuptan oluşmaktadır. Bu yıl Ankara Antares AVM’de 70 bin kişi tarafından ziyaret edilmiştir.” diye konuştu. “TDED Çankırı Şubesi ile TÜRKİYAT Enstitüsünün ortak hazırladığı serginin Çanakkale ile ilgili nadir sergilerden biri olduğunu belirten Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, “Çanakkale, Türk milletinin aile mezarlığıdır. Annelerimizin ne kadar cesur olduğunun bir göstergesidir. Şehitlerimizin ruhu şad olsun.”dedi. Yoğun katılımın olduğu sergi, ziyaretçilerin “Çanakkale Şehitleri’ne Mektup” adı altında açılan deftere duygularını yazmalarıyla son buldu.

Editör: Haber Merkezi