banner198

Çankırı Ağaçla Buluşuyor, Bozkır Yeşeriyor

Çankırı Belediyesi, Orman İşletme Müdürlüğünün desteği ile şehrin muhtelif yerlerinde ağaçlandırma çalışmaları başlattı.

Çankırı Ağaçla Buluşuyor, Bozkır Yeşeriyor
banner145

Çankırı Belediyesi, Orman İşletme Müdürlüğünün desteği ile şehrin muhtelif yerlerinde ağaçlandırma çalışmaları başlattı.

 

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından yapılan ağaçlandırma çalışmalarının; Kentpark alanının belli noktalarında yapılmasının ardından bir sonraki durağı Esentepe yamaçları oldu. Bölgede başlatılan ağaçlandırma çalışmaları kapsamında 21 bin fidan dikildi. Aralıksız devam eden çalışmalarda; yapılan toprak analizleri sonucunda yalancı akasya, badem, aylantüs, iğde, çınar yapraklı akça ağaç çeşitleri belli aralıklarla dikildi. Çalışmalar kapsamında şehir içi parklarda uygun bulunan yerlere dikilen fidanlar da toprakla buluştu.

 

Ağaçlandırma yapılan alanlarda incelemelerde buluna Belediye Başkanı İrfan Dinç “Çankırımıza daha güzel bir görünüm katmak için yılın ilk ciddi adımlarını Kentpark’ta attığımız ağaçlandırma çalışmalarımızı tüm hızıyla devam ettiriyoruz. Bu çalışmalarla şehrimizi güzelleştirirken geleceğimizi de yeşerteceğiz. Ağaçlandırma çalışmalarımızla, şehrimize aldıracağımız nefesle biz de nefes alacağız. Dikeceğimiz fidanlar, ileride çok güzel ağaçlar olacak. Bozkır yeşerecek ve şehrimizin görüntüsüne estetik katacak. Bu yeşil, gelecek nesillere bizden hatıra olacak.” dedi.

 

Çankırı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 2012 yılı içerisinde Yapraklı yolu, şehir içindeki19 park, şehir içi yamaçlar ve kaleye; ıhlamur, top akasya, atkestanesi, iğde, badem, süs elması, süs kirazı, süs eriği ve erguvandan oluşan 3–8 metre aralığında boyutlara sahip 1065 adet büyük ağaç dikimini de gerçekleştirdi.

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER