banner198

Çankırı da Akillere Kamyonlu Barikat!

Çankırı da Akillere Kamyonlu Barikat

Çankırı da Akillere Kamyonlu Barikat!
banner145

Çankırı'ya gelen İç Anadolu akil insanlar heyeti otel önünde toplanan grup tarafından protesto edildi. Polisle kısa süreli gerginlik yaşayan gruba polis kalkanlarla müdahale etti.

Basın mensupları ve STK temsilcileri  ile bir araya gelen  heyetin büyük otelde sabah 9.30'da başlayan toplantısı 14.30'a kadar devam etti. Çankırı emniyetinin otel çevresinde aldığı tedbirlerse dudak uçuklatan cinsten oldu. Otele liste ismi bulunanların haricinde hiç kimse alınmazken, otel çevresine demir bariyerlerle çevrildi. Çevik Kuvvet ekipleri teyakkuz halinde bekletilirken polis göstericiler için su tankeri getirdi.

Heyeti protesto etmek için bir gün öncesinden mesajlarla Şeyh İsmail Rumi önünde bayraklarla toplanılması istenen grup burada toplanarak yürüyüşe geçti. Yaklaşık 150 kişiden oluşan grup daha sonra  Büyük Otel önüne geldi. Otel önünde toplanan gruptan bazıları bariyerleri aşmaya çalıştı.  "Çankırı akillere mezar olacak" sloganları attı. Program sonuna kadar otel önünde bekleyen grubun eylemi yüzünden programa katılanlar otelde yarım saat mahsur kaldı. Ankara yönünden gelen araç trafiği bir süre durdu.  Göstericiler önünde çember oluşturan Çankırı Emniyeti, Karadenizlileri aratmayacak pratik zekası ile akilleri otelden çıkarttı. Otel önünde geçen kamyonla göstericiler arsına ikinci bir tampon bölge oluşturan Çankırı Emniyeti, akil insanlar heyetini taşıyan minibüsü otel bahçesinden çıkartarak Ankara'ya uğurladı.  

Otel önünde bekleyen grubun isteği üzerine Otelin dış cephesine Türk bayrağı asıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER