banner198

Çankırı da Gezi Parkı Protestosu

Çankırı da sosyal medya aracılığıyla örgütlenen üniversiteli gençler izinsiz gösteri yaptı.

Çankırı da Gezi Parkı Protestosu
banner145

Çankırı'da sosyal medya aracılığıyla örgütlenen üniversiteli gençler izinsiz gösteri yaptı.

Taksim Gezi Parkında süren gösterilere destek vermek için kucaklama taşında toplanan yaklaşık 100 kişiden oluşan üniversiteli gençler kucaklama taşı önünde toplandı.

Karatekin üniversitesinde okuyan öğrencilere yürüyüşün yasa dışı olduğunu ve izin vermeyeceklerini hatırlatan polise direnen gençler, polisin izin vermesiyle Atatürk bulvarı boyunca kaldırımdan ilerleyerek sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçtiler. Karatekin Parkına kadar yürüyen öğrenciler burada bir basın açıklaması yaparak Gezi Parkı olaylarını protesto ettiler. Daha sonra polisin dağılın uyarılarını dikkate almayan bir grup, Karatekin parkında oturma eylemine başladı.

Protestocu Gruba Tepki Gösterdiler

Parkın karşı tarafında toplanan ve atılan sloganlardan rahatsızlık duyan Ülkü Ocakları ve Ak Partili Gençler karşı taraftan gelen "Çankırı uyuma, direnişe sahip çık" çağrısı üzerine gruba saldırmak istedi. Polisin araya girmesi ve gençleri ikna etmesiyle kavga büyümeden önlendi.

"Biber Gazı Sık Bize"

Polisin ısrarlı dağılın uyarılarına bir süre direnen gençler "Biber gazı sık bize" sloganı atarak polisi tahrik etmeye çalıştı. Olay yerine çevik kuvvet polisleri sevk edilirken Emniyet güçleri ve bazı vatandaşların  sağ duyulu yaklaşımı olayların büyümesini engelledi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER