banner198

Çankırı da ilk tabletler dağıtıldı

Çankırı da Öğrenci ve Öğretmenlere Tablet Dağıtıldı

Çankırı da ilk tabletler dağıtıldı
banner145

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Eğitimde FATİH Projesi kapsamında, 383 öğrenci ile 103 öğretmene tablet bilgisayar dağıtıldı.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Çankırı Milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz'in katıldığı dağıtım töreninde  pilot okul seçilen Anadolu Öğretmen Lisesi 9. sınıflara tablet bilgisayar dağıttı. Eğitimde FATİH Projesininin önemli bir proje olduğuna değinen Vali Vahdettin Özcan, "Bilgiye ulaşmak, onu harmanlayarak tekrar öğrencilere sunmak çok kolay hale getirilmiş. Kendi özgün projemiz olması itibarıyla projede emeğe geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bu projenin Türk eğitimine ciddi faydalar getireceğine yürekten inandığını dile getiren İdris Şahin,  "Bizim öğretmenlerimiz çok değerli çünkü, bugün huzurunuzda bu şekildeysek bunu öğretmenlerimize borçluyuz" dedi.

Kendi dönemlerinde teknolojinin bu kadar ileri noktada olmadığını vurgulayan Hüseyin Filiz ise yaptığı konuşmada projenin çocukları tembelliğe alıştırmaması temennisinde bulundu. Filiz, "Bu teknoloji elbette çok katkı sağlayacak. Ama dilerim çocuklarımızı tembelliğe alıştırmasın. Çocuklar alınteri dökmeden hazıra alışan bir öğrenci geleneğine  sahip olmasınlar. İnşallah yapılan her işin ve emeğin boşa gitmeyeceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

LCD Panel, Etkileşimli Tahta ve internet ağ altyapısı sağlanan üç okulun ardından diğer okullara da ilerleyen süreçte tabletlerin dağıtılması planlanıyor.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hatıce gunerı
Hatıce gunerı - 4 yıl Önce

Bız cankırıdayız arda gunerı versenız hedıye bılgısayar ne olur yanı bızım durum yok alacakda

SIRADAKİ HABER