banner198

Çankırı da Nevruz Böyle Kutlandı

Çankırı Valiliği ve Çankırı Karatekin Üniversitesi tarafından düzenlenen etkinlikle nevruz kutlandı.

Çankırı da Nevruz Böyle Kutlandı
banner145

Karatekin Üniversitesi spor salonunda gerçekleştirilen "Nevruz Bahar Şenliği"nde bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ziya Şimşek, nevruzun Türklerin ilk bayramı olduğunu söyledi. 

 

Kutlamalarda halk oyunları oynandı, meydanlarda yakılan ateşin üzerinden atlandı.  Nevruz kutlamalarının olmazsa olmazı olan demir dövüldü, katılımcılara etli pilav ikram edildi.  

 

Karatekin Üniversitesi Öğrencisi Ayşe Gündüz, bahar coşkusunu yaşadıklarını belirterek, “Nevruz bizim için baharın gelişini ifade ediyor. Üniversitemiz çok güzel bir program hazırlamış. Güldük eğlendik, halay çektik. Ateş üzerinden atladık, çok güzel baharın gelişi” diye konuştu.  

 

Yeni gün anlamına gelen nevruz, Türk kültürünün önemli bir parçası olduğunu ifade eden   Çankırı Karatekin Üniversitesi Kültür Şube Müdürü Murat Yıldırım ‘’Nevruz Türk kültüründe, önemli bir yere sahiptir. Kışın zor şartlarında, hem avlanma olarak, hem de kışın zor şartlarından kurtuluşun bir simgesi olarak, bahar mevsiminin gelişini, Türk adet ve gelenek, göreneklerine göre, kazanlarda etler kaynatarak, büyük çocuk, çocuk hep birlikte kırlarda, coşkuyla kutlarlar” diye konuştu.

 

ÇKÜ Bir Yudum Anadolu Efsanesi Halk Oyunları Ekibi gösteri yapmasının ardından müzik dinletisi gerçekleştirilen etkinliğe, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, ÇKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rıza Gürbüz, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaybey Karoğlu ve öğrenciler katıldı.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER