banner198

Çankırı da Tarihi dosyalar belgeseli çekildi

Çankırı Adliyesi eski binası ve Valilik Makamında Tarihi Dosyalar Belgesel Filmi çekildi.

Çankırı da Tarihi dosyalar belgeseli çekildi
banner145

Çankırı Adliyesi eski binası ve Valilik Makamında Tarihi Dosyalar Belgesel Filmi çekildi. Çankırı'nın renkli simalarının rol aldığı 1940 yılları konu alan dönem belgeseli iki gün sürdü.

Hafta sonu iki gün süren çekimlerin yönetmenliğini Çankırı Karatekin Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tunç Boran’ın yaptığı çekimlerde eski Çankırı Adliyesi belgesele konu olan olayların yaşandığı Bolu adliyesine çevrildi.

Konuyla ilgili konuşan Tunç Boran, “TRT için Tarihi Dosyalar belgesel film çekiyoruz. Birinci bölümü Ankara Cinayeti adını taşıyor. 1945 yılında işlenmiş cinayetin hikayesi. Belgesel film drama şeklinde geniş oyuncu kadrosu ile çekiyoruz. 1940’lı yıllara ait 80 kişilik kostüm ayarladığımız bu projede 100’e yakın kişi çalışıyor” dedi.

Valilik Makamı’nda da dönemin Ankara Valisi’nin yaşadığı olayın çekildiğini belirten Boran, Çankırı eski Adliye binasını 1940’lı yılları hatırlatması nedeniyle tercih ettiklerini, Çankırı Valiliği, Çankırı Belediyesi ve Çankırı Karatekin Üniversitesi’nden destek aldıklarını ifade ederek, destekleri nedeniyle Vali Vahdettin Özcan başta olmak üzere herkese teşekkür etti.

Çekimlerde profesyonel oyuncuların yanı sıra aralarında Avukat Dilaver Erdoğan ve Mustafa Karagülle ile Çankırı’dan çok sayıda kişi belgeselde rol aldı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
cekcons
cekcons - 11 yıl Önce

yayınlandımı peki

SIRADAKİ HABER