banner198

Çankırı dan Akil İnsanlar geçti

Çankırı dan Akil İnsanlar geçti

Çankırı dan Akil İnsanlar geçti
banner145

Akil İnsanlar Hayetinin Çankırı’da yapılan İç Anadolu Bölge Grubu toplantısı içeride sivil toplum kuruluşlarının katılımı dışarıda da protesto gösterileri ile yapıldı.

Büyük Otel’de önce basın mensupları ile bir araya gelen Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Grubu Başkanı Ahmet Taşgetiren Türkiye’de 30 yıldan bu yana bir sancı, genç insanların canını alan kanlı bir süreç yaşandığını vurgulayarak, "Türkiye'nin doğusunda batısında duygu kırılmaları oluşmuş. Batıda konuştuğumuz doğuda, doğuda konuştuğumuz batıda sıkıntı yaratabiliyor" dedi.

Başkan Taşgetiren, Başkanvekili Beril Dedeoğlu, Sekreter Cemal Uşşak, grup üyeleri Erol Göka, Doğu Ergil, Hilal Kaplan, Celalettin Can ve Vahap Coşkun, Çankırı'da görüşmelerini yaparken bir taraftan da süreci desteklemeyen gruplar ellerinde Türk Bayrakları ile toplantının yapıldığı otelden Kucaklama Taşı’na oradan da Atatürk Anıtına kadar sloganlar atarak yürüdü.

Çankırı'nın Sokaklarında Yürümek İstiyorum

Taşgetiren, toplantıda yaptığı konuşmada, ziyaret ettikleri 11. vilayetin Çankırı olduğunu belirterek, bu ziyaretlerde alınan olağanüstü güvenlik tedbirlerinin çok arzuladıkları bir şey olmadığını söyledi. Bazı illerde gerçekleştirilen bir takım gösteriler nedeniyle, iletişim kurmak için geldikleri ortamların iletişimin kurulamadığı ortamlara dönüştüğünü ifade eden Taşgetiren, Çankırı’nın sokaklarında gezmek, insanları dinlemek ve evlere girmek istediklerini belirtti.

Daha önce gittikleri illerden birinde 1993 yılında oğulları şehit olmuş bir aileyi ziyaret ettiklerinde, şehidin annesinin "Süreç 1993 yılında başlasaydı da oğlum canlı geri dönseydi" dediğini aktaran Taşgetiren, anne ve babaların şehit anne ve babası olduk diye teselli imkanı bulabildiklerini vurguladı. Yaşanan 30 yıllık süreçte şehitler geldiğini, dağdan da ölümlerin indiğini aktaran Taşgetiren, bunların memleketin bütün kimyasını etkilediğini söyledi.

Taşgetiren, yaşanan süreçte medya ve muhalefetin duruşunun önemli olduğunu ifade ederek, tüm medyanın sürece karşı pozitif durmasını ve destek vermesini istedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER