banner198

Çankırı İlk defa Yurt Dışında Tanıtıldı

Çankırının tarihi ve kültürel değerleri ile turizm objeleri Fransızlara ve gurbetçi vatandaşlara tanıtıldı.

Çankırı İlk defa Yurt Dışında Tanıtıldı
banner145

Çankırı’nın tarihi ve kültürel değerleri ile turizm objeleri Fransa’nın Beauvais kentinde düzenlenen Türk günlerinde Fransızlara ve gurbetçi vatandaşlarımıza tanıtıldı.

 

Paris’e 70 km. mesafedeki Beauvais kentinde Anadolu Derneği’nce yedi yıldır düzenlenen Türk Günlerine bu yıl çok sayıda sivil toplum kuruluşunun yanısıra Çankırı, Bursa ve Uşak Belediyeleri ile Türkiye’den çeşitli STK’lar katıldı. 

 

 

Beauvais Bölge Valiliği ve Belediyesi’nin de desteklediği geleneksel Türk Günleri etkinlikleri boyunca açılan standlarda Fransızlar ve gurbetçi vatandaşlarımız Türkiye’den esintilerle buluştu.

 

Etkinliklere katılan Türk heyeti Beauvais Bölge Vali Yardımcısı Jacques Dorıdam ve Belediye Başkanı Madam Caroline Cayeux tarafından da kabul edildi. Valilik meclis salonunda verilen brifingten sonra Beauvais Belediyesi’nce Türk heyetine teknik inceleme gezisi düzenlendi.

 

Çankırı Belediyesi’ni temsilen Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ethem Yenigürbüz, İtfaiye Müdürü Ahmet Semerci ve Destek Hizmetleri Müdürü Aydın Dede’nin katıldığı Fransa’daki Türk Günleri etkinliklerinde Çankırı tarihi ve kültürel değerleri ile yöresel kaya tuzu ürünleri Fransızlara ve gurbetçi vatandaşlarımıza tanıtıldı. Çankırı standını gezenlere tanıtım broşürleri dağıtıldı.

 

Ayrıca festivalin protokolün katılımı ile gerçekleşen programında Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ethem Yenigürbüz tarafından Türkiye’nin Paris Başkonsolosu Turgut Kural’a İnandık Vazosu, Bölge Vali Yardımcısı Jacques Dorıdam, Belediye Başkanı ve senatör Caroline Cayeux ile Beauvais Anadolu Derneği Başkanı Resmiye Aysun Otgunlu ve yöneticilere tuz lambası ile belediyenin kültür yayınlarından oluşan hediyeler verildi.

 

 

Ethem Yenigürbüz ayrıca çeşitli Fransız televizyonlarının muhabirleri ile Fransa’da faaliyet gösteren Türk Haber Ajanslarına da Çankırı’nın tanıtımını yaparak, başta Fransa olmak üzere Avrupanın bir çok ülkesine yayın yapan Paris İmparator FM’in canlı yayınında Çankırı’nın tarihi ve kültürel zenginliklerini anlattı.

 

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı’yı her platformda tanıtmak için yoğun çaba sarfettiklerini belirterek “Türkiye’de çeşitli fuarlara ve organizasyonlara katılıp tanıtım yapıyoruz. Ancak Fransa’dan bize yapılan davete icabet ederek ilk kez yurt dışında Çankırı’nın tanıtımını gerçekleştirdik. Belediye hizmetlerimizin yanında kentin tarihi ve kültürel zenginliklerini hem yurt içinde hem de yurt dışında nerede olursa olsun tanıtmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER