Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş,  Uluyazı mevkiinde devam eden kampus çalışmalarında önemli aşamalar kaydettiklerini belirterek yeni akademik yıla Uluyazı kampüsünde başlayacaklarını belirtti.

ÇKÜ Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş , Uluyazı yerleşkesinde devam eden inşaat çalışmalarını basın mensuplarına gösterdi. İktisat, Fen, Edebiyat ve Mühendislik fakülteleri ile idari birimleri Ekim ayında kampüs alanında tamamlanan binalarına taşıyacaklarını anlatan Savaş,  3 kişilik odalarda toplam 1060 öğrencinin kalacağı öğrenci yurdunun da hazır hale getirildiğini anlattı.

Üniversitenin alt yapı tünelinde basın mensuplarıyla yaklaşık 750 metre yürüyen Savaş, aynı anda 3 bin kişinin namaz kılabileceği cami, 9,500 metre kare alana sahip spor salonu inşaatı ile merkezi derslikler ve aynı anda 2500 öğrencinin yemek yiyebileceği yemekhane binasını da da basın mensuplarına gezdirdi.

Bugüne kadar kampüs alanında 18 bina yapıldığını vurgulayan Savaş, inşaat çalışmalarına aynı hızla devam edilmesi durumunda 4 sene içerisinde bütün birimleri yerleşkeye toplayacaklarının altını çizdi.

Savaş, 20 Nisan 2011'de inşaatına başlanan kampüs için 100 bin metrekare kapalı alan inşa edildiğini belirterek, ".Burada büyük bir kampüs hizmete girecek ve ilk etapta 4 bin öğrenci kapasitesine ulaşacak. Kampüs için sıfırdan başlamanın getirdiği avantajları kullandık. Dört kilometre altyapı galerisi ve yirmi kilometre kanalizasyon döşendi." dedi.

  “Engelsiz Kampüs olarak inşa ediliyor”

Rektör Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, kampüs yapımında engelli öğrenciler için her türlü imkanı düşündüklerini belirterek, "Üniversiteyi inşa ederken bizim en fazla dikkat ettiğimiz husus, bir tane engelli çocuğumuz olsa dahi, engelli öğrencilerimiz için kampüs alanında en kolay şartları sağlamak oldu. Bu manada örnek olarak da gösteriliyoruz. Onlar için gerekli ne varsa, rampalardan tutun akıllı asansörlerine kadar her şey düşünüldü" şeklinde konuştu.

Yeni kampüsün, Çankırı'nın ekonomik ve kültürel hayatına önemli bir destek sağlayacağını belirten Savaş, kısa sürede büyük yol kateden üniversite için amaçlarının, Çankırı'yı laboratuvarlar ve bilimsel araştırmalar merkezi haline getirmek olduğunu söyledi. Çankırı’nın üniversitenin hızına yetişmesi gerektiğini ifade eden Savaş, Üniversite tam anlamıyla faaliyete geçtiğinde 25-35 bin arasında öğrencinin Çankırı’da eğitim göreceğini belirtti. “Çankırı mağdur edilmiş bir şehir” diye konuşan Savaş,” Bu mağduriyeti üniversite olarak gidereceklerini” vurguladı.

Savaş, basın mensuplarına karayolları ekiplerince çevre yolu ile kampüs arasında devam eden yol yapım çalışmalarını göstererek basın turunu sonlandırdı. 

Editör: Haber Merkezi