banner306
banner198

Çankırı Milletvekili İdris Şahin Şehit Yakınlarıyla Buluştu

AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin, Çankırı da şehit ve gazi aileleri ile bir araya geldi. Şahin, Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmayız, gazilerimizin başını öne eğdirtmeyiz dedi.

Çankırı Milletvekili İdris Şahin Şehit Yakınlarıyla Buluştu
banner145

AK Parti Çankırı Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Başkan Vekili İdris Şahin, Çankırı'da şehit ve gazi aileleri ile bir araya geldi. Şahin, ''Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmayız, gazilerimizin başını öne eğdirtmeyiz'' dedi.

 

AK Parti Çankırı Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Başkan Vekili İdris Şahin, Çankırı'da şehit ve gazi aileleri ile bir araya geldi. Kent merkezinde bir çay bahçesinde gerçekleşen toplantıya, şehit ve gazi ailelerinin yakınları katıldı.

 

Çözüm sürecinin ele alındığı toplantıda konuşan Şahin, '' Yapılanların tamamı 76 milyonun huzuru için yapılıyor. Biz neslimizi, aslımızı inkar edecek değiliz. Geçmişimizin birikimi ile geleceğimizi şekillendireceğiz. Bizim kimseye beş kuruşluk taviz vermemiz mümkün değildir. Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmayız, gazilerimizin başını öne eğdirtmeyiz. Tek amacımız annelerimizin askere gönderdiği evlatlarının ardından karamsarca düşünmesini önlemek'' şeklinde konuştu.

 

Çözüm süreci ile birlikte Doğu ve Güney Doğu Anadolu'daki kaçakçılığın biteceğini ve bölge ekonomisinin gelişeceğini dile getiren Şahin, ''Bu gün geldiğimiz nokta da Rumlar bile Türk ekonomisinden faydalanmak istiyor. Bu olumlu süreç dalga dalga büyüyecek ve tüm dünyaya hakim olacaktır. Yapılanların hepsini daha büyük Türkiye için yapıyoruz. Biz büyüme gayreti içerisindeyken birileri bölünmekten bahsediyor'' dedi.

 

Çankırı Muharip Gaziler Derneği adına konuşan Ahmet Çelik  bu ülkede barışı en çok özleyen insanların başında geldiklerini belirterek "bizler ananeler babaların göz yaşı dökmemesi noktasında şehit vermemeleri noktalarsında hükümetimizin bu girişimini desteklediğimiz ifade ediyorum. Hiç kimse arzu etmez ki bu ülkede barış olmasın biz böyle düşünüyoruz." dedi. 

 

Toplantıda konuşan Şehit ve Gazi Aileleri Yardım ve Dayanışma Derneği Başkanı Gazi Astsubay Yüksel Teke ise, onurlu bir çözüm sürecini her zaman desteklediklerini ancak İmralı ile yapılan müzakerelerden rahatsız olduklarını dile getirdi.

 

Teke, ''Çözüm sürecinde akil insanlar var, ama içlerinde bir tane bile şehit ve gazi yakını yok! Bir kişi bile olmadan dengeden nasıl bahsedilebilir? Çankırı’nın 153 şehidi, 35 gazisi var. Ben artık rahat uyuyamıyorum. Bu konu da bizim görüşlerimizin alınmamasından dolayı vicdanım rahat değil. Analar ağlamasın deniliyor, anaların ağlaması gerekiyorsa ağlasın. Bizim bebek katili ile yapılan görüşmelerden endişemiz var. Onurlu bir çözüme her zaman varız, aksi takdirde kimse bizden destek beklemesin'' şeklinde konuştu.

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304