banner198

Çankırı Sağlık-Sen 12 Eylülde Evet diyeceğiz

Sağlık-Sen Çankırı Şube Başkanı Murat Saray, 12 Eylülde yapılacak referandumda evet diyeceklerini söyledi

Çankırı Sağlık-Sen 12 Eylülde Evet diyeceğiz
banner145

Sağlık-Sen Çankırı Şube Başkanı Murat Saray, 12 Eylülde yapılacak referandumda evet diyeceklerini söyledi

Sağlık-Sen Çankırı Şube Başkanı Murat Saray, 12 Eylülde yapılacak referandumla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

 

“Türkiye’nin bölgesinde ve dünyada güçlü ve istikrarlı bir ülke olmasının önünde engel teşkil eden mevcut anayasanın daha demokratik ve özgürlükçü olabilmesi için 12 Eylül’de ‘EVET’ diyeceğiz”

 

Anayasamız devlet idaresi ile kişi hak ve yükümlülüklerinin temel prensiplerini düzenlemektedir. Bu nedenle anayasamız belirli bir siyasi görüş ve ideolojiler doğrultusunda değil evrensel hukuk ve objektif kriterlere uygun olarak hazırlanmalıdır. Bu yönü ile anayasa değişikliğine evet demek daha ileri bir demokrasiye sahip olmak için bir basamak olacaktır."dedi.

 

Referandumda kullanılacak Evet oyu ile nelerin değişeceğini şöyle anlattı: “Öncelikle biz memurlar açısından sendikal örgütlenmenin önündeki engeller kaldırılıyor, sendikal haklar genişletiliyor. Memurlara toplu sözleşmenin kapısı açılıyor. Çocuk hakları Anayasal koruma altına alınıyor, çocuklarımız şiddet ve istismara karşı korunuyor. Kamu Denetçiliği Kurumu ile vatandaşın idareyi denetlemesine imkan sağlanıyor. Memurlar için uyarma ve kınama cezalarına yargı yolu açılıyor. Millet olarak en çok sıkıntısını çektiğimiz ve muzdarip olduğumuz fişlenmeye son veriliyor.

 

Referandumu Türkiye için önemli bir fırsat olarak değerlendirdiklerini ifade eden Saray; “Anayasa, ülkenin hedeflerini destekleyen, ülkenin ufku ile çelişmeyen, ülkenin vizyonuna uygun düşen bir yapıda olmalıdır. Anayasa aynı zamanda, ülkenin her alanda atılım yapmasına, zenginleşmesine, bölgesel ve küresel bir güç haline gelmesine katkı sağlamalıdır. Bu nedenle daha güçlü bir Türkiye için daha demokratik bir Anayasa zorunludur. Ülkemizde artık üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğünü egemen kılmak için “EVET” diyerek sözlerini tamamladı.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER