banner198

Çankırı Tuz Çalıştayı gerçekleştiriliyor

Çankırı’nın kalkınmasında önemli rol oynayabilecek kaya tuzu ile ilgili “Çankırı Tuz Çalıştayı” 11-12 Nisan tarihlerinde Çankırı Büyük Otel’de basına açık olarak gerçekleştirilecek.

Çankırı Tuz Çalıştayı gerçekleştiriliyor
banner145

Çankırı’nın kalkınmasında önemli rol oynayabilecek kaya tuzu ile ilgili “Çankırı Tuz Çalıştayı” KUZKA koordinasyonunda, Çankırı Valiliği, Çankırı Belediyesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi ve Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde gerçekleştiriliyor.

 Çalıştayda, Çankırı tuz mağarasından elde edilen kaya tuzu, “endüstriyel uygulamalar” “sağlık”, “güzel sanatlar” ve “turizm” gibi farklı başlıklar altında masaya yatırılacak. Farklı disiplinlerden akademisyenlerin, sektör temsilcilerinin ve yereldeki aktörlerin katılımıyla yapılacak çalışmada Çankırı kaya tuzunun katma değerini yükseltmeye yönelik fikirler tartışılacaktır. 

Çankırı Tuz Çalıştayı’nın ilk gününde ülkemiz ve dünyada tuz ile ilgili geçmişte yapılan çalışmalar, endüstriyel uygulamalar, güzel sanatlar ve sağlık uygulamaları konularında bilgilendirici sunumlar yapılacak. İlk gün ki çalıştay sonunda Çankırı Tuz Mağarası’na yapılacak inceleme gezisiyle son bulacak.

 Çalıştayın ikinci gününde ise grup çalışmaları yapılacak ve ortaya çıkan fikirler tartışılacak, plaket töreni ile program tamamlanacak.

Çalıştay, 11-12 Nisan 2012 tarihlerinde saat 08.30’da Çankırı Büyük Otel’de basına açık olarak gerçekleştirilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER