banner198

Çankırı Ulu Cami Yenileniyor

Kanuni Sultan Süleyman döneminde Çankırı’ya kazandırılan Sultan Süleyman Camiinde yenileme çalışmaları başladı.

Çankırı Ulu Cami Yenileniyor
banner145

ÇANKIRI POSTASI- ÖZEL: Kanuni Sultan Süleyman döneminde Çankırı’ya kazandırılan ve beş asırdır Çankırı insanın değişmez mabetlerinden biri olan Sultan Süleyman Camii’nde yenileme çalışmaları başladı.

 

Edinilen bilgilere göre, Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü Ankara Bölge Müdürü Aslan Yıldız önümüzdeki günlerde ilimize gelerek cami’nin yenileme çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunacak.

 

‘‘İbadete açık olacak mı’’ ?

 

Yenileme çalışmaları için cami çevresine iskele kurulurken, caminin çalışmalar sırasında ibadete açılıp açılmayacağı merak konusu. Vatandaşların ibadet için tercih ettiği camilerin başında gelen Büyük Cami’nin bir kısmında ibadete devam edilmesi planlanıyor. Aksi halde ise cami çevresindeki esnafın zor duruma düşeceği ifade edilmekte.

 

Kurulan İskele Şaşkınlık Yaratıyor

 

Öte yandan cami cephesinin bir kısmına  kurulan ahşap iskelenin ilkelliği restorasyon çalışmalarının ne derece sağlıklı yapılacağı konusunda şüpheleri beraberinde getiriyor. Teknolojik açıdan çağ atlayan ve bugün kışın dahi inşaatlar kısa süre içerisinde tamamlanırken hala eski teknoloji kullanılarak iskele kurulması firmanın bu çalışmayı ne derece düzgün yapacağı sorularını da beraberinde getiriyor.

 

 

YORUM EKLE
YORUMLAR
ayhan balcı
ayhan balcı - 10 yıl Önce

Yıllardır söylüyorum.Restotorasyon müteahhit lere degil üniversitelrdeki uzman restoratörlere ve alanında uzman usta ve kalfara bırakılmalıdır.Aksi halde tarihi binaların hem orijinalligi bozluyor yada saglıksız olur.Ben bir kurşun kaplama ustası olarak bunun pekçok örnegini yaşadım.Ama maalesef restorasyon çalışmalarında biz ustalrın sözü geçmiyor.

SIRADAKİ HABER