banner198

Çankırıda 10 bin televizyon kapatılıyor

Çankırıda 10 bin televizyon kapatılıyor

Çankırıda 10 bin televizyon kapatılıyor
banner145

Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Kaybolmakta Olan Değerlerimizi Yaşatalım" projesi kapsamında öğrenciler ve aileleri arasında farkındalık oluşturmayı amaçlayan "Anne, baba konuş benimle" projesinin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.


Şehit Yahya Coşkuner Orta Okulu'ndaki tanıtım toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek ile öğretmenler ve veliler katıldı. Proje Koordinatörü Orhan Kemal Karakuş, proje ile unutulmaya yüz tutmuş milli ve manevi değerleri hatırlatmayı hedeflediklerini söyledi. Duyarlı olmak adına hazırladıkları "Kaybolmakta Olan Değerlerimizi Yaşatalım" projesi kapsamında 9 alt çalışması hazırladıklarını kaydeden Karakuş, bunlardan birincisinin "Anne, baba konuş benimle" adlı projenin olduğunu belirtti.

 

Projenin faaliyet alanlarıyla ilgili bilgiler veren Karakuş, Şehit Yahya Coşkuner Orta Okulu'nu pilot okul olarak seçtiklerini ve kısa sürede kent merkezinin tamamında projeyi uygulamaya koyacaklarını kaydetti.

Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek de kaybolmakta olan değerlerimizi yaşatmanın toplumsal dayanışmadaki yeri ve önemine değinerek, eğitimcilerin bu konuda önemli sorumlulukları olduğunu söyledi.

Eğitimde ailenin önemini vurgulayan Petek, "Çocuklarınızı seviyor musunuz diye sorsam, hepiniz bu nasıl soru diye tepki verirsiniz. Peki ya onlarla ne kadar ilgileniyorsunuz? Neyle ilgileniyorsanız, onu seviyorsunuz demektir. Çocukları sevmek onların ekonomik ihtiyaçlarını karşılamak demek değildir. Sevmek onlarla ilgilenmek, onlarla vakit geçirmektir. Bizler çocuklarımızdan çok televizyonlarla vakit geçiriyoruz. Sizin sinemalarınız mı daha önemli, çocukların geleceği mi?" diye sordu.


Gelişen teknolojinin faydalarının yanında çeşitli zararları da olduğunu da dile getiren Petek, " Bundan 30 yıl önce çocuklar dışarı çıktığında 1 yada 2 kötülük görüyordu. Şimdi ise sayıda kötülükler, olumsuzluklar var. Bu dönemde anne baba olmak çok zordur. Hatta dünyanın en zor mesleği anne, baba olmaktır. Evdeki hesap bazen çarşıya uymuyor, 2  kere 2 bazen 4 etmeye biliyor" şeklinde konuştu. 

Proje kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan 10 bin Stickir ilimizde eğitim öğretimini sürdüren öğrencilere dağıtılacağı belirtildi. Üzerlerinde ''Hangi şey benden daha değerli acaba? Anne baba konuş benimle'' yazan stickirları alan öğrencilerin bunları evlerine götürerek, oturma odalarındaki televizyonların üzerine yapıştırmaları istenecek. 10 bin adet stickırın evlerde belirli bir süre de olsa televizyonların kapanarak aile içi iletişimin güçlenmesini sağlaması bekleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER