banner198

Çankırıdan Filistine Destek İsraile Nefret sesleri yükseldi

Çankırıdan Mazluma dua, Zalime Beddua yükseldi

Çankırıdan Filistine Destek İsraile Nefret sesleri yükseldi
banner145

Filistin’e yardım taşıyan Mavi Marmara gemisinde katil İsrail askerlerinin kurşunlarıyla şehit edilen Müslümanlar, ikinci ölüm yıl dönümünde dualar eşliğinde anıldı.

 

Çankırı Karatekin parkında toplanan duyarlı vatandaşlar, Filistinli Müslüman kardeşlerinin her zaman yanında oldukları mesajını verdi. Meydanda toplanan Çankırılılar, Filistin devletine ve halkına uygulanan ambargonun bir an önce kalkması ve müslüman halkının adalet ve özgürlük içinde yaşaması için slogan attılar.

 

Çankırı İHH İnsani Yardım Vakfı’nın organize ettiği “Mavi Marmara Şehitleri”ni anma programı ve basın toplantısına; Sivil Toplum Kuruluşu ve Siyasi Parti temsilcileri Çankırı Postası sahibi Ercan Şeker, Yeni Akit ve Haber18’den Talip Dönmez ile vatandaşlar katıldı.

 

Çankırı İHH İnsani Yardım Vakfı Gönüllüsü Hasan Kale, “İsrail 31 Mayıs 2010 günü sabah saat 04.30 sularında tam donanımlı ve kamuflajlı yüzlerce askeri taşıyan gemileri, denizaltılar, hücumbotlar ve askeri helikopterlerle sivil masum insanların içinde bulunduğu insani yardım filosuna uluslararası sularda saldırdı. Bu saldırıda 9 iyi insan hayatını kaybetti, 56 yardım gönüllüsü ağır yaralandı. Yaralananlardan Uğur Süleyman Söylemez hâlen komada. Katil İsrail tüm yardım gönüllülerini kelepçeleyerek gözaltına aldı ve yolcuların özel eşyaları dâhil olmak üzere gemideki her türlü malzemeyi gasp etti. Mavi Marmara’da İsrail’in gerçek yüzü deşifre olmuştur.” dedi.

 

Uluslararası mekanizmalara, devlet başkanlarına, İslam baharını yaşayan devletlere, dini liderlere seslendiğini belirten Hasan Kale, “ Gazze’ye uygulanan abluka kalkmalıdır. Kudüs’te evlerin ve mabetlerin yıkımı durdurulmalıdır. Kudüs özgür olmalıdır. Filistin halkı hak ve özgürlüklerine kavuşmalıdır. İsrailli sorumlular yargılanmalı ve cezalandırılmalıdır. Adalet tecelli etmelidir. Biz tüm yeryüzünde adaletin tesisi için kararlıyız, takipçiyiz ve vazgeçmeyeceğiz” dedi.

 

“İnanıyoruz ki barışla savaşanlar kaybetmeye mahkûmdur” diyen Kale, ”Şüphesiz ki adalet barışın temelidir ve barış hepimiz için daha hayırlıdır. Ve adalet mutlaka tecelli edecektir” şeklinde konuştu.

 

Program; Mavi Marmara şehitleri ve Bölücü terör örgütünce şehit edilen teğmen Korhan Kuruçay için edilen dua ile son buldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER