banner198

Çankırılılar, Yeşilçam Türkülerinde Buluştu

TDED Çankırı Şubesinin organizasyonunu üstlendiği Yeşilçam Türküleri Konseri, Çankırılılara güzel bir yaz akşamı yaşattı

Çankırılılar, Yeşilçam Türkülerinde Buluştu
banner145

Çankırı Belediyesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği ve TDED Çankırı Şubesinin organizasyonunu üstlendiği Yeşilçam Türküleri Konseri, Çankırılılara güzel bir yaz akşamı yaşattı.

 

Taş Mektep bahçesinde düzenlenen programa; Vali Vahdettin Özcan ve eşi Leyla Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç ve eşi TDED Çankırı Şube Başkanı Zeynep Dinç, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Musa Çağlar, sivil toplum örgütleri ve bazı siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Ev sahibi olarak açılış konuşması yapan TDED Çankırı Şube Başkanı Zeynep Dinç, türküleri anlatan mısralarla başladığı konuşmasını herkese mutlu ve güzel bir akşam dileyerek bitirdi.

 

 

Şef Mustafa Özcan öndeliğindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu 29 kişilik ekibi ile Yeşilçam filmlerine konu ve isim olmuş unutulmaz türküleri seslendirerek Çankırılıların gönlünü fethetti. Program, dönemin filmlerine ait sinevizyon gösterisi ile görsel bir şölene dönüştü.

 

Yeşilçam’ın ambiyansına uygun olarak Türk filmi afişleri ile donatılan Taş Mektep bahçesinde, seyircilere patlamış mısır ve Çankırı’ya özgü kızılcık şerbeti de ikram edildi. Yaz eğlencesine aileleri ile katılan vatandaşlar, Karagözlüm’den Bodrum Hâkimi’ne kadar birçok türkünün yer aldığı konserde eski Yeşilçam günlerini yeniden yaşadı.

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek’e teşekkürlerini ileten Belediye Başkanı İrfan Dinç, yaz akşamlarının Çankırı’da farklı geçeceğini de belirtti.  74 bin Çankırılı ile iftarlarda buluşacaklarını söyleyen Dinç, Çankırılıları Ramazan sofralarına davet etti. Dinç, program sonunda tüm sanatçıları tek tek tebrik ederken TDED Çankırı Şube Başkanı Zeynep Dinç ile birlikte sanatçılara çiçek takdim etti. Şef Mustafa Özcan ise böyle bir kalabalık beklemediğini, Çankırı’nın önemli bir dinleyici potansiyelinin olduğunu belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER