banner198

Çankırı’ya İlk Çilek Bahçesi

Vali Özcan Merkez Balıbıdık köyünde çilek üretimi yapılan 1 dönümlük arazide incelemelerde bulundu.

Çankırı’ya İlk Çilek Bahçesi
banner145

Vali Vahdettin Özcan, Çankırı’da çilek üretimini geliştirme projesi kapsamında, Merkez Balıbıdık köyünde çilek üretimi yapılan 1 dönümlük arazide incelemelerde bulundu.

 

Çankırı Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Zeynel Çelik’e ait olan tarlada incelemelerde bulunan Vali Vahdettin Özcan’a, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ziya Şimşek, Yapraklı Kaymakamı Celalettin Taşkaya, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Çakır ve Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri eşlik etti.

 

Proje hakkında bir bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Çakır, bu projenin ilimizde ilk defa yapıldığını belirterek, “Çileği geliştirme projesi 5 tarlamızda, 1’er dönüm arazilerde uygulanıyor. Bu tarlalarımızdan üçü Tüney, biri Balıbıdık ve biride Karadayı köyünde bulunuyor ” dedi.

 

 

Proje kapsamında toplam 32 bin 500 çilek fidesi dağıttıklarını aktaran Çakır, her hafta düzenli olarak tarlalarda kontrol yaptıklarını ve teknik destek verdiklerini dile getirdi. Projenin 30 Nisan 2013’te başladığını belirten Çakır, “Bu sene sadece verim amaçlı ekim yapıldı. Yani bu sene çileğin kök ve dal gelişimini sağlayacağız. Ticari anlamda üretim gelecek yıllardan itibaren yapılacak. Hedefimiz, Çankırı’da alternatif ürün olarak, çilek yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak” dedi.

 

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ziya Şimşek ise, yapılan çalışmaların çok önemli olduğunu söyleyerek, “Ben Müdürlüğümüzün yaptığı çalışmaları yakından takip ediyorum. Çok başarılı çalışmalara imza atıyorlar. Bu bakımdan bütün çalışanları tebrik ediyorum” dedi.

 

Şimşek ayrıca, çileği geliştirme projesinin çiftçilere ek ürün kazandırmak adına önemli bir proje olduğunu belirterek, “Eğer bu proje tutarsa çiftçilerimize ek bir ürün ve gelir kaynağı olacak” diye konuştu.

 

Vali Vahdettin Özcan, İl Özel İdaresi desteği ile kurulan bu çilek bahçelerinin ilk olduğunu ve gelecek yıllarda artırılabileceğini söyledi. Özcan, üretilen çileklerin tadına baktıktan sonra  Çiftçi Zeynel Çelik’e bol ürün ve bol kazanç diledi.  

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER