Havaların ısınması ile birlikte şehrin muhtelif yerlerinde çevre düzenlemesi ve bakım çalışmalarına başlayan Çankırı Belediyesi, 300 adet ıhlamur ağacı dikti.

 

Çankırı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından DSİ Köprüsü ile Esentepe Köprüsü arasına ve Ankara yolu güzergâhındaki okullar yoluna toplamda 300 adet ıhlamur ağacı dikildi.

 

Boyları 3,5–4 metreyi bulan ıhlamur ağaçları, hoş kokularından ve estetik olarak güzel görünmelerinden dolayı tercih edildi. Farklı alanlarda da devam edecek ıhlamur ağacı dikimi çalışmaları ile Çankırı Belediyesi, şehre genel bir kimlik kazandırmanın yanında şehrin hoş kokusuyla da akıllarda kalmasını amaçlıyor.

 

Çankırı’yı güzel ve yaşanabilir bir kent yapmak için yapılan çalışmalara her defasında yeni projeler eklediklerini belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç “Şehrimizin de iklimini gözeterek ıhlamur ağacı olmasını istedik. Çankırı’nın toprağını zaten fidanlarla buluşturma kampanyamız var. Belediye olarak yaptığımız düzenleme çalışmaları kapsamında özellikle protokol yoluna ıhlamur ağaçları dikerek şehrimizden gelip geçen insanların aklında “ıhlamur kokulu Çankırı” kalsın istiyorum. Bu konuda halkımızın da diktiğimiz her ağaca, her bitkiye bizden önce sahip çıkmalarını istiyorum.” diye konuştu.

 

 

Editör: Haber Merkezi