Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, 18 Ayda 18 proje kapsamında yapımı tamamlanan Mezarlık ve Gasilhane binasının hizmete girmesiyle cenaze ve defin işlemlerine de yeni bir boyut getirdiklerini belirterek, cenaze ve defin hizmetlerinin ücretsiz olarak yapılacağını duyurdu.

 

Yeni yapılan mezarlık ve gasilhane binasında bir basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı İrfan Dinç, tüm ekip arkadaşları ile modern ve örnek alınacak bir proje ortaya çıkardıklarını belirterek “Çankırımızda cenaze ve defin işlemleri bundan böyle ücretsiz olarak yapılacaktır. Vatandaşlarımız, doktorlardan alacağı ölüm belgesinden sonra “Alo 188” numaralı hattı aramak sureti ile adres belirtecekler, ekiplerimiz cenaze evine giderek cenazeyi alıp, gasilhaneye getirecekler. Cenaze sahibi hiçbir şeye dokunmayacak ve cenazenin yıkama, kefenleme, defin gibi bütün işlemleri belediyemiz ekipleri tarafından hiçbir ücret ödemeksizin gerçekleştirilecek. Bu uygulamayı fiziki koşulların yetersizliği yüzünden daha önce bu hizmeti istediğimiz gibi veremiyorduk. Vatandaşlarımızın bu zor ve acılı gününde onlara yardımcı olabilecek, onların acılarını bir nebze olsun dindirebilecek hocalarımızı ve arkadaşlarımızı da özenle seçtik.” diye konuştu.

 

 

Basın mensuplarından gelen soruları da yanıtlayan Başkan Dinç, kendisinden önceki dönemlerde mezarlığın kendi kaderine bırakıldığını; yazın tozundan, kışın da çamurundan dolayı insanların acı günlerinde zor koşullar yaşadığını belirterek göreve başlar başlamaz el attığı konuların başında mezarlığın geldiğini söyledi. Bu kapsamda; mevtanın ismini girerek mezarının bulunduğu yerin krokisini veren mezarlık bilgi sistemini Türkiye’de kuran ilk belediyelerden birinin Çankırı Belediyesi olduğunu, mezarlık yollarına döşenen kilitli parkelerden, giriş kapılarından ve Çankırı’ya hizmet etmiş önemli büyüklerin kabirlerini yaptıklarından bahseden Başkan Dinç, bu çalışmaları sebebiyle haksız yere olumsuz eleştirilere maruz kalarak “Ölülerin Başkanı” ilan edenlerin olduğunu söyledi. Toplantıda bu konuya da açıklık getiren Dinç “ Ben ölünün de başkanıyım dirinin de. Hatta ana karnında, doğmamış bebeğin de başkanıyım.” diyerek kararlı tavrını ortaya koydu.

 

 

Dinç, ekibi ile birlikte Mezarlık ve Gasil hane binası hakkında da bilgi verdi. Özellikle taziye odasının Çankırılı olup da ilimizde ikamet etmeyen, cenaze için gelen vatandaşlara büyük bir kolaylık sağlayacağını belirten Dinç, bu hizmetlerin detay ama çok önemli hizmetler olduğunu belirterek “Vatandaşlarımızın sıkıntılarını minimuma indirmek için buradayım.” diye konuştu.

 

Basın mensuplarına cenaze aracı ile mezarlık içindeki güvenliği sağlayacak pratik bir araç olan ATV Mobil aracı da tanıtan Başkan Dinç, yeni bir cenaze aracının daha geleceğini ve cenaze hizmetlerinin daha da verimli hale geleceğini söyledi. Çankırı şehir mezarlığı Belediyenin kurduğu yeni bir sistemle 7/24 güvenlik kameraları ile de takip edilebiliyor.

Editör: Haber Merkezi