banner198

CER Atölyesi Tartışmasında 3. Cephe Açıldı

Cer atölyesi ile ilgili süren tartışmalara bir grup mimar ve inşaat mühendisi de katıldı.

CER Atölyesi Tartışmasında 3. Cephe Açıldı
banner145

Cer atölyesi ile ilgili süren tartışmalara bir grup mimar ve inşaat mühendisi de katıldı. Yazılı açıklama ile oda temsilciliğine tepki gösteren mimar ve mühendisler, Çankırı Belediyesi'nin kentteki mimari açıdan değerli binaların tespitinde gerekli ilgiyi gösterdiğini belirterek kamuoyunda sansasyona ve polemiklere neden olması hususunda sivil toplum kuruluşlarının ve bazı temsilcilerinin açıklamalarını eksik ve taraflı bulduklarını ifade ettiler.

Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Cer  Atölyesi’nin kentteki mimarlık kültürünün ve zenginliğinin tescillenerek korunması için kamuoyunda sansasyona ve polemiklere neden olması hususunda sivil toplum kuruluşlarının ve bazı temsilcilerinin açıklamalarını eksik ve taraflı buluyoruz.

Kentteki mimari açıdan değerli binaların tespitinde Çankırı Halkı’nın da bildiği üzere gerekli  ilgiye gerek  belediyemiz gerekse resmi kurumlarız göstermektedir. Bunlara en güzel örnekler; Tarihi Çamaşırhane, (Hazımiye) Buğdaypazarı  Medresesi, Çivitcioğlu Medresesi ve Rıfkı Urgay Araştırma Hastanesi  Projeleridir.

Eğer ki Cer Atölyesi gerçekten tescillenmesi  gerekli bir yapı olsaydı, şuana kadar hem belediyemiz hem de resmi kurumlarımız gerekli röleve, restorasyon ve restitisyon projelerini hayata geçirmiş olurlardı. Ayrıca komisyonun daha önceki incelemesi gereken yapılar sınıfına girmiş olurlardı. İhtimaldir, komisyonun gözünden kaçmış olsa dahi bu kararı gerekli incelemelerden sonra T.C Kültür ve Turizm bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü verebilir.

Çankırı mühendis ve mimarlar olarak bu konuda oluşturulmaya çalışılan komuoyuna karşı eksik bilgi ve taraflı beyanlarla demeç veren Mimarlar Odası Çankırı Temsilciliği ile aynı fikirde olmadığımızı beyan ederiz.

                     Osman GÖRÜR     (İnşaat Mühendisi)

                      Nail ALTIPARMAK (Mimar)

                      Hüseyin ALTIPARMAK (İnşaat Mühendisi)

                      Şemsettin R.ESEN (İnşaat Mühendisi)

                      Durmuş KARATAŞ (İnşaat Mühendisi)

                      Ercüment USTA (İnşaat Mühendisi)

                      Şenol KARAKUŞ (İnşaat Mühendisi)

                      Ahmet DİNÇ (İnşaat Mühendisi)

                     M. Abidin GÜLDÜR (İnşaat Mühendisi)  

                     Selman MÜJDECİ (Mimar)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER