banner198

Çocuk Hakları Günü’ne Özel Kutlama

Çankırı Belediyesi Çocuk Meclisi, Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla bir program düzenledi.

Çocuk Hakları Günü’ne Özel Kutlama
banner145

Çankırı Belediyesi Çocuk Meclisi, Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla Uzay Düğün Salonu’nda hazırladığı programda çocuklara “ Sizin İçin Sizinleyiz” mesajı verdi.

 

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü için yapılan yürüyüş, akşam düzenlenen programla taçlandırıldı. Çocuk Hakları konulu pankartlarla süslü salon, renkli görüntülere sahne oldu.

 

 

Çankırı’da yaşayan çocukların ve ailelerinin katıldığı kutlama, pasta kesilmesiyle başladı. Çocuklar, belediyenin onlar için özel hazırladığı dilek ağacına isteklerini yazıp astılar. Daha sonra ellerini boyayan çocuklar, 5 m’lik kumaş üzerine el baskısı yaparak günün anısına izlerini bıraktılar.

 

Dünya Çocuk Hakları Günü’nde; Belediye Başkanı İrfan Dinç ve eşi Zeynep Dinç, Başkan Yardımcıları Mithat Kılıç ve Mehmet Çayır, Özel Kalem Müdürü Hüseyin Boz, Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Turgut Ünal, okul müdürleri ve öğretmenleri de çocukları yalnız bırakmadı.

Günün anlam ve önemine değinen Belediye Başkanı İrfan Dinç “Çocuk Hakları Bildirgesi en önemli bildirgelerden. Güçlü toplum anlayışının temelini sizler oluşturuyorsunuz. Bu yüzden siz çocuklarımızın haklarını korumak yegâne görevimiz. Kendisini tanıyan, çevresiyle barışık, kendine güvenen, görev ve sorumluluklarını bilerek haklarını koruyan nesiller yetiştirmek biz büyüklerin en büyük isteği ve hedefi. Burada dilek ağacına astığınız isteklerinizi merakla okuyacağıma emin olabilirsiniz. İmkânlarımız dâhilinde, isteklerinizi gerçekleştirmek istiyoruz. Siz çocuklarımızın hata yapma hakkı var, ama biz büyüklerin hata yapma hakkı yok. Çünkü bizim hatalarımızın telafisi yok. Haklarınızı savunmak ve korumak için buradayız, sizin için sizinleyiz. Sevgi, güven ve barış dolu bir dünya bırakmak en büyük temennimiz. Çocuk Hakları Gününüz kutlu olsun.” diyerek çocuklara ve ailelerine seslendi.

 

Davul, zurna eşliğinde sazlı, sözlü geçen gecede çocuklar gönüllerince eğlendi. Animasyon ve palyaço gösterilerinin de yer aldığı program dolu dolu geçti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER