banner198

Çocuklar Hakları İçin Yürüdü

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Haftası nedeniyle Çankırılı çocuklar haklarını aramak için yürüdüler

Çocuklar Hakları İçin Yürüdü
banner145

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Haftası nedeniyle Çankırılı çocuklar haklarını aramak için yürüdüler.

Çankırı Belediyesi Çocuk Meclisi’nin koordine ettiği yürüyüş Atatürk Anıtından başlayıp Atatürk Bulvarı, Elif Caddesi, Necip Fazıl Kısakürek Sokak ve Alpaslan Türkeş Caddesi’ni takip ederek yine Atatürk Anıtında anıta çelenk konulmasıyla sona erdi.

Soğuk bir havada haklarını aramak ve kamuoyunda çocuk haklarına ilişkin bilinç oluşturmayı hedefleyen yürüyüşe Belediye Başkanı İrfan Dinç’le birlikte yaklaşık bin çocuk katılırken, ellerinde “Ben çocuğum benim haklarım var”, “Bize şiddet değil sevgi yakışır”, “Haklarımızı almayın, haklarımızı anlayın”, “Barış içinde özgürce yaşamak her çocuğun hakkıdır”, “Tazecik bedenlerimize sevgi tohumları ekin”, “Çocuk istismarı geleceğimizi yok etmektir” yazılı dövizlerle ve sloganlarla dikkat çektiler.

Vatandaşların da meraklı gözlerle ve ilgiyle takip ettiği yürüyüş sonunda bir konuşma yapan Belediye Başkanı İrfan Dinç, belediye bünyesinde kurdukları çocuk meclisi ile çocukların katılımcı demokrasi anlamında önemli gelişmeler yaşadığını belirterek “Çankırı Belediyesi Çocuk Meclisini kurduktan sonra çocuklarımızın vazgeçilmez olan insan hakları, özgürlük ve demokrasi konularında bilinçlenme ciddi anlamda artmıştır. Çocuklarımız kendi haklarını artık daha iyi biliyor. Gelecek adına sevindirici ve umut verici bir durumdur” diye konuştu.

Çankırı Belediyesi Çocuk Meclisi Başkanı Gizem Altunsoy da “Ben çocuk meclisini temsil ediyorum, arkadaşlarım da beni temsil ediyor. Önemli olan arkadaşlarımın ve benim hakkımın korunmasıdır. Çankırı Belediyesi Çocuk Meclisi çatısı altında bunu başarabildiysek ne mutlu bize” dedi.

Çocuk Hakları Haftası nedeniyle coşkulu bir katılımla gerçekleşen yürüyüşün ardından Çankırı Belediyesi çocuklar için Belediye İş Merkezi Düğün Salonunda bir eğlence düzenledi. Çocuklar burada doyasıya eğlenme fırsatı buldu.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER