Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı’da muhalefetin adeta nevrinin döndüğünü belirterek; “muhalefet önceden yapmadığımız işlerden şikâyet ederdi, şimdi ise yaptıklarımızdan şikayetçi oluyor” diye konuştu.

 

AK Parti İl Danışma Meclisinde yaptığı konuşmada son 20 günü çok yoğun tempoda geçirdiklerinin altını çizen İrfan Dinç, dört bakan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü Çankırı’da ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

 

Cumhurbaşkanı ve bakanların Çankırı’ya gelmesinin önemli getiriler sağladığını anlatan Dinç, “Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül, belediyemizin sosyal ve kültürel çalışmalarına hayran kaldı ve teşekkür etti. Çankırı Kalesi ve Buğdaypazarı Medresesini de oldukça beğendi. Cumhurbaşkanımızın Çankırı ziyareti ve izlenimlerini twitterdan paylaşmasının Çankırı’nın tanıtımına önemli katkılar sağladığına inanıyorum” şeklinde konuştu.

 

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’ın 18 Ay’da 18 proje kapsamında yer alan 80. Yıl Kültür Merkezi ve Ocak ayında ihaleye çıkılacak olan Esentepe Kültür Merkezi’nin %50’lik kısmana hibe desteği vereceğini belirten Dinç,  Kültür Bakanlığının bu iki projede belediyeye vereceği desteğin 3 milyon liraya denk geldiğini söyledi.

 

18 Projenin hızla devam ettiğini ve Çankırı’da muhalefetin nevrinin döndüğünü söyleyen Dinç, "Ana muhalefetin il başkanı gazeteye demeç veriyor. Önceden muhalefet yapılmayan işlerle ilgili eleştirirdi, şimdi ise niye asfalt döktün diye gazetelere demeç veriyorlar" dedi.

 

Çankırı’nın kaybedilmiş yıllarını telafi etmek için çok çalışmamız lazım diyen Dinç,"Bizim geceli gündüzlü var gücüyle alanda ve ofislerde çalışan bir ekibimiz var. Ve bunun semereleri kendini göstermeye başladı. Muhalefet çatlasa da patlasa da biz aziz milletimize en iyisini sunmaya aşkla, şevkle vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

 


 

 

Editör: Haber Merkezi