banner198

Down Sendrolmu Genç Avrupa Şam Hazırlanıyor

Down Sendrolmu Genç Avrupa Şam Hazırlanıyo

Down Sendrolmu Genç Avrupa Şam Hazırlanıyor
banner145

Çankırı’da yaşayan Down sendromlu Sadık Çağlar (14), Türkiye Özel Sporcular Federasyonunun Denizli’de düzenlediği Atletizm Türkiye Şampiyonası’nda 6 ay gibi kısa bir zamanda çalışarak Türkiye Şampiyonu oldu.

 Vali Ayhan Çevik Eğitim ve Uygulama Okulu Beden eğitimi öğretmeni Engin Abdal, gazetecilere yaptığı açıklamada, başarılı sporcu olan Sadık Çağlar’ın Denizli’de yapılan Türkiye Atletizm müsabakalarında 100 metreyi 15.70 le koşarak çok iyi bir derece elde ettiğini söyledi. Sadık’la beraber atletizm 100 metre koşularına bu yıl içerisinde başladıklarını ifade eden Abdal, “Yıl içerisinde çok olumlu sonuçlar aldık. 5,6 aylık bir süre içerisinde Türkiye şampiyonu oldu. Çok istekli ve mücadeleci bir çocuk. Sadık, 27-30 Haziran da İtalya’nın Roma kentinde yapılacak olan Down sendromlular Avrupa Atletim Şampiyonası için Ankara’da seçmelere katılacak. Avrupa Şampiyonasına giderse ondan derece bekliyorum” diye konuştu.

Abdal, sporcusuyla haftada 3 gün antrenman yaptıklarını belirterek, ilerleyen zamanlarda 200 metre koşuya da yöneleceklerini kaydetti. Sadık spora başlaman önce sosyal olmayan bir çocuk olduğunu dile getiren Abdal, şöyle konuştu: “Ailesinin söylediğine göre Sadık çok sosyalleşti. Normalde içine kapanık bir çocuktu kendine güveni geldi. Toplum içerisine girmeyen çocuk toplum içerisine girdi. Spor engelli öğrencilerimizi hayatın içerisine katıyor. Onların kişiliklerinde olumlu bir etki oluşturuyor.” Baba İsmet Çağlar da Sadık spora başlamadan önce okula zor götürdüklerini belirterek, spora başlamasıyla okulu sevdiğini söyledi. Sadık’la gurur duyduğunu ifade eden baba Çağlar, “Okula gitmek için beni kaldırıyor hocalarına koşarak gidiyor. Önceden okula 1 ay gitmediği oluyordu şimdi benden evvel kalkıp okuluna gidiyor. Türkiye derecesi bana mutluluk verdi. Hocaları Sadık’la ilgileniyor. Hepsinden memnunum. Ailelerin çocuklarını spora yönlendirmesi lazım. Çocuk hangi branşa yetkinse o alana teşvik edilmesi lazım” dedi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER