banner198

Ebru sanatı Çankırı da yaşatılıyor

Çankırı da yaşayan Ali Akgül, emekli olduktan sonra ebru sanatına merak sardı. Ebru öğrenmek için Ankara ya giden Akgül, 8 ay bir bodrum katında bu sanatla ilgilendi.

Ebru sanatı Çankırı da yaşatılıyor
banner145

Çankırı'da yaşayan Ali Akgül, emekli olduktan sonra ebru sanatına merak sardı. Ebru öğrenmek için Ankara'ya giden Akgül, 8 ay bir bodrum katında bu sanatla ilgilendi. Akgül burada yaklaşık seksen kadar ebru üretirken, yaptığı ebruları Çocuk Esirgeme Kurumu yararına sergiledi.

Akgül'ün bu azmini öğrenen Belediye Başkanı İrfan Dinç, Akgül için Çivitçioğlu Medresesinde bir oda hazırlattı. Halen medresede ebru ve hat alanında dersler veren Akgül, yaptığı ebruları satmak yerine dostlarına ve ziyaretçilerine hediye ediyor.

ÇANKIRI TOPRAĞI KULLANIYOR

Akgül'ün bir diğer farklı özelliği ise, kullandığı malzemelerin tamamını Çankırı'dan kullanması. Köy köy gezerek toprak araştırması yapan Akgül, Çankırı'da eskiden koyunları boyamak için kullanılan toprakları ebru sanatında boya yapmak için kullanıyor. 10 yılda benzersiz ebrular yapan Akgül'ün en büyük amacı, kendisinden sonra mesleğini devam ettirecek yeni ustalar yetiştirmek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER