banner198

Eminağaoğlu Çankırıya atanmasına tepki gösterdi

Eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu da İstanbul Hakimliğinden Çankırı Hakimliğine getirildi.

Eminağaoğlu Çankırıya atanmasına tepki gösterdi
banner145

Eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu da İstanbul Hakimliği'nden Çankırı Hakimliği'ne getirildi.

 

HSYK'nın 2012 Yılı Adli Yargı Kararnamesi ile toplam 2 bin 335 adli yargı hakim ve cumhuriyet savcısının ataması yapıldı.

 

Alınan bilgiye göre, iş yükü az olan 148 yerdeki küçük adliyenin en yakın adliye ile birleştirilmesi kararı alındığından, kararnameyle ataması yapılan hakim ve savcılardan 600'ünün bu nedenle görev yerleri değişti.

 

Tarsus C. Savcısı (Adalet Bakanlığı Yetkili Tetkik Hakimi) Ahmet Ardıç, Şabanözü Cumhuriyet Savcılığına, Orta hakimi Burcu Celep Kulu Hakimliğine, Çankırı Cumhuriyet Savcısı Metin Erdem Çat Cumhuriyet Savcılığına, Ulubey (Ordu) Cumhuriyet Savcısı (Adalet Bakanlığı Yetkili Tetkik Hakimi) Murat Atan, Şabanözü Cumhuriyet Savcılığına, Nazilli Ağır Ceza Mah. Üyesi Murat Uğur, Çankırı Ağır Ceza Mah. Üyeliğine, Anamur Hakimi (HSYK Tet. Hak. Yetkili) Neslihan Bekirçavuşoğlu Çankırı Hakimliğine, Tarsus Hakimi (Adalet Bakanlığı Yetkili Tetkik Hakimi) Pınar Velioğlu Ardıç Şabanözü Hakimliğine, Orta Cumhuriyet Savcısı (Adalet Bakanlığı Yetkili Tetkik Hakimi) Serdar Tuncal, Polatlı Cumhuriyet Savcılığına atandı. Eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu da İstanbul Hakimliği'nden Çankırı Hakimliği'ne getirildi.

 

Eminağaoğlu Çankırı’ya atanmasına tepki gösterdi

 

HSYK kararnamesi ile İstanbul'dan Çankırı'ya görevlendirilen Ömer Faruk Eminağaoğlu, karara tepki gösterdi. İstanbul 34. Sulh Ceza Hakimliği'nden Çankırı'ya atanan Eminağaoğlu, İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı.

İstanbul 34. Sulh Ceza Hakimliği'nden Çankırı'ya atanan Eminağaoğlu, İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı. HSYK'nın 12 Eylül darbe konseyi gibi davrandığını savunan Eminağaoğlu, bundan vazgeçilmesi gerektiğini söyledi. HSYK'nın en kapsamlı atama kararnamesini çıkardığını ifade eden Eminağaoğlu, bu yöndeki uygulamanın 12 Mart ve 12 Eylül dönemlerinde uygulandığını kaydetti. Eminağaoğlu, "Yargıç ve savcılar için coğrafi güvence istiyor, istek dışı atamalardan vazgeçilmesi ve yargı içi vesayete son verilmesi çağrısı yapıyoruz." dedi.

Eminağaoğlu, açıklamayı Yargı Sen Başkanı olarak yaptığını kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER