banner198

Engelli Çocukların Mektupları Annelerine Ulaştı

Engelli Çocuklar Annelerine Mektup Yazıyor kampanyası kapsamında engelli çocukların yazdığı mektuplar annelere ulaştı.

Engelli Çocukların Mektupları Annelerine Ulaştı
banner145

Çankırı Belediyesi’nin organizasyonunu üstlendiği ve PTT’nin de destek verdiği “Engelli Çocuklar Annelerine Mektup Yazıyor” kampanyası kapsamında engelli çocukların yazdığı mektuplar annelere ulaştı.

 

Anneler Günü’nü fırsat bilen Çankırı Belediyesi, engelli çocukların annelerine söylemek istediklerini iletişim problemi çekmeden iletebilmesi için mektup kampanyası başlatmıştı. Belediye ve öğretmenler eşliğinde bir araya gelen engelli çocuklar, duydukları sevgi ve minneti yazılara, şiirlere ve resimlere dökerek zarfa sığdırdılar. PTT’nin de desteği ile engelli çocukların annelerine ulaştırılan mektuplar, çocuklarının yüreklerinden annelerin yüreğine dokundu.

 

 

 Engelli Çocuklardan Koşulsuz Sevgi Mesajı

 

Çocuklarından gelen mektuplar karşısında oldukça heyecanlandıklarını belirten anneler, çocuklarının tüm samimi duygularını kâğıda yansıttıklarını görünce hüznü ve sevinci bir arada yaşadılar. Mektuplarda en çok yazılan cümle ise “Seni Seviyorum Anneciğim” oldu. Kısa ve öz bu cümle ile engelli çocuklar yazarken, anneleri de okurken sevgilerini bir kez daha pekiştirdiler.

 

Sosyal projelerin kendisi için çok önemli olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı İrfan Dinç, özel çocuklarla bir araya gelerek duygularını anneleri için kâğıda dökmelerini istediklerini belirtti. “Mektuplar, bizi anneleri kadar heyecanlandırdı.” diyen Dinç “Çocuklarımız iletişim problemi yaşamadan istediklerini annelerine iletebilmelerini amaçladık. Engelli çocuk olmak kadar onların annesi olmak da çok zor. Bu fedakâr annelerimiz sevgi dolu sözcükleri kendi çocuklarından duysunlar istedik. Mektuplar annelerimize ulaştıktan sonra çok güzel tepkiler aldık. Böylesine güzel bir duruma aracı olmak bizi sevindirdi. Çocuklar da anneleri de hoşnut kaldı. Özel çocuklarımızın samimi duyguları karşısında zaten çok da söze gerek yok.” ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER