banner306
banner198

Erbakan Vefatının 2. Yıldönümünde Dualarla Anıldı

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Töngüç, vefatının 2. yıldönümünde Erbakanı anlattı.

Erbakan Vefatının 2. Yıldönümünde Dualarla Anıldı
banner145

Eski Milli Gençlik Vakfı Başkanı ve Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Töngüç, Hocası Erbakan'ı Çankırılılara anlattı.

Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 2. yıldönümünde Saadet Partisi Çankırı İl Teşkilatı’nın düzenlediği programda dualar ve gözyaşları eşliğinde anıldı.

Programda konuşma yapan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Töngüç, “Milli Görüş hareketi ve onun Merhum Lideri Erbakan Hocamız bir çığır açmıştır. Tüm dünya mazlumlarının sesi olmuştur. Irkçı Emperyalizmin kuvveti üstün tutan ve zulüm dünyası yerine, Yeni Bir Dünya’nın temellerini atmıştır" diye konuştu.

Duygulu dolu bir atmosferde gerçekleşen program İstiklal Marşı’nın okunması ve Türkiye Kur’an-ı Kerim okuma birincisi Osman Uslu’nun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Gecede Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın siyasi hayatını konu alan sinevizyon gösterisi ilgiyle izlendi.

Geceye Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, çeşitli siyasi partilerin il, ilçe başkanları, sendika ve  sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Yüksek fikirleri yüksek dağlara benzeten İlyas Töngüç, alışık olmayanlar için yüksek fikirlerin aynı yüksek dağlar gibi insanları ürkütebildiğini ifade etti.Töngüç, "Merhum Erbakan Hocamızın Milli Görüş hareketini başlattığı andan itibaren Anadolu’muzun bağrında bu hareketi milletimiz büyük bir şefkatle bağrına basarken, dış mihraklar ve onların uzantılarının etkisi ve tesiriyle bir takım olumsuz görüntüler veya Milli Görüş hareketinin önüne geçilmesi yönünde gelişmeler olagelmiştir. Ama biz de şunu biliyoruz ki, sonunda kahir ekseriyetle milletimiz Milli Görüş hareketini her zaman olduğu gibi bağrına basmıştır ve basmaya devam edecektir.”dedi. 

Zaman zaman alkışlarla kesilen konuşmasının devam eden Töngüç, ”İnsanlığın büyük bir felakete gittiği dönemde Hocamız, ‘Durun kalabalıklar bu cadde çıkmaz sokaktır’ diyerek bütün gücüyle haykırmıştır. İnşallah Hocamızın çizdiği istikamette Milli Görüşçüler olarak yürüyeceğiz.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304