Beş dönem Çankırı milletvekilliği yapan, Bayındırlık, İmar ve İskan eski Bakanı Nurettin Ok, vefat etti.

 

Ok için Cuma günü TBMM'de tören düzenlenecek. Kocatepe Camisi'nde kılınacak öğle namazının ardından Çankırı'ya götürülecek olan Ok'un cenazesi, Ahmet Yesevi Camisi'nde kılınacak ikindi namazının ardında aile mezarlığında defnedilecek.

 

Boğaz Köprüsü'nün yapımına öncülük etmişti

1927 Çankırı'da doğan Ok, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İktisat Fakültesi ve Gazetecilik Enstitüsünü bitirdi. Serbest avukatlık, gazetecilik ve Çankırı Belediye Başkanlığı görevlerinde bulunan Ok'un en önemli özelliği ise Boğaz Köprüsü'nün yapımına olan katkısıydı. Boğaz Köprüsü, Ok'un Bayındırlık, İmar ve İskan Bakanlığı görevini yürüttüğü dönemde inşa edilmişti. 30 Ekim 1973 tarihinde gerçekleşen köprü açılışı dönemin Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk tarafından yapılmış, Nurettin Ok ise törende, diğer bakanlarla birlikte köprüye olan inancı ve ruhu yansıtan önemli bir konuşma yapmıştı. Demirel'e olan yakınlığıyla da bilinen Ok, 5 dönem Çankırı milletvekilliği ve Bayındırlık, İmar ve İskan Bakanlığı'nın yanı sıra TBMM Başkanlık Divanı Katip üyeliği ve TBMM Başkanvekilliği görevlerinde bulunmuştu.

Deniz Gezmiş'in İdamına Sadece Nurettin Ok Evet demişti.

 

Fotoğrafta Çankırı Postası İmtiyaz Sahibi Ercan Şeker ve merhum Nurettin Ok bir arada arada görülüyor.

 

 

 

 Soldaki rahmetli Yastıkçı Hacı Mustafa Seymenoğlu(beyaz gömlekli),soldaki ise Alvalı Ali Cantekin amcamız,(ceketli)henüz sağ ve uzunyolda yaşıyor

 

Editör: Haber Merkezi