banner198

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Çankırı’da

Başkan Dinç, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin’i ağırladı.

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Çankırı’da
banner145

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Tekin’i ağırladı. 

 

Makamda gerçekleşen ziyarete Ak Parti İl Başkanı Salim Çivitcioğlu, Ak Parti Çankırı Kadın Kolları Başkanı Fatma Öztürk, Çankırı Belediyesi birim müdürleri, bazı kamu kurum ve kuruluşların müdürleri ile basın mensupları katıldı.

 

Oldukça olumlu bir havada gerçekleşen ziyarette, “Çankırımıza şeref verdiniz” diyerek Bakan Yardımcısı Tekin’i karşılayan Belediye Başkanı İrfan Dinç, sözlerini “Yoğun programınız içinde bize de zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz. Çankırı Belediyesi olarak kentin gereksinimleri ile ilgili çalışmalar yaparken bir yandan da tarihi dokuyu korumaya önem veriyoruz. Modern terminalimiz ve alışveriş merkezimizle, şehrimize yeni bir vizyon kazandırdık. AVM ile üniversiteli gençlerimizin sosyal ihtiyaçlarını karşıladık. Çankırı Kalesi’ni mezbele görünümünden kurtardık. Birçok çalışmalar yaptık ama özellikle restorasyonunu yaptırdığımız Tarihi Çamaşırhane, Buğday Pazarı Medresesi ve Çivitcioğlu Medresesi ile Çankırımızın tarihine ve kültürüne sahip çıktık. Dr. Rıfkı Kamil Urga Çankırı Araştırmaları Merkezini kurarak Türkiye’ye örnek bir çalışma yaptık.  Şehrimizin arşivlerini, orijinal vesikaları bu merkezimizde topladık. Bu çalışmalar sadece yerel tarihimize değil, ülkemizin genel tarihine de ışık tutacak çalışmalar. Bu çalışmalar, aralarında üniversite hocalarımızın da bulunduğu yönetim kurulu tarafından yürütülüyor. Yüzün üzerinde bilim adamı bize destek veriyor.

 

Bunların dışında gençlerimizin her türlü bilgi ve becerilerini geliştirmek için Gençlik Merkezleri açtık. Burada üniversiteli ve liseli gençlerimizin sorunlarıyla ilgilenip onlar için sosyal faaliyetler düzenliyoruz. Daha fazla vaktinizi almak istemiyoruz, çalışmalarımızı kısaca özetlemeye çalıştık.” şeklinde devam ettirdi.

 

Şaşkınlığını dile getirerek söze başlayan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Tekin “Çalışkan Belediye Başkanlarımızdan birisiniz. Çankırı, dışarıdan daha az gelişmiş, şirin olmayan bir şehir imajı çiziyor. Ama gelip gördüğünüzde tarihi dokusu, kültürel ve doğal zenginlikleriyle bu ezberi bozuyor.  Burası zorla şehir yapılmış bir yer değil. Bu birikim, Çankırı’da var. Bunun açığa çıkarılması lazım. Çok şirin bir şehir burası. Çankırı’da üretilen ürünleri görünce çok şaşırdım. Evimizdeki birçok şeyin burada üretildiğini gördüm. Çankırı ile ilgili yanlış algıları düzeltmemiz lazım. Her iki milletvekilimiz de parlamentonun en çok koşturan milletvekilleri. İnanıyorum ki; Çankırı, birikimlerini kamuoyuyla paylaşacak duruma gelecek. Bunlar yerel yöneticilerin ve siyasilerin tek başlarına yapacakları şeyler değil.  Bu sürece halkın da katılması lazım. Herhangi bir yerden buraya gelen insanlar, şehrinizden mutlu ve huzurlu ayrılmalılar. Çankırı’nın kalkınma sürecine halkın da destek olması gerekiyor. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. O kadar güzel şeylerden bahsetti ki bir daha gelip görmek istiyorum.” dedi.

 

 

Şeref Defteri’ne yazı yazan Bakan Yardımcısı Tekin “ En son Cumhurbaşkanımız yazı yazmış. Kendilerinin yazısından sonra bizim yazımız hafif kalacak.” diyerek espri yaptı.

 

Belediye Başkanı İrfan Dinç, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Tekin’e belediyenin kültür yayınlarından ve ebru tablo hediye etti. Daha sonra Dr. Rıfkı Kamil Urga Çankırı Araştırmaları Merkezindeki arşivleri ve eserleri de inceleyen Bakan Yardımcısı Tekin “Burada güçlü bir yerel yönetim kurulmuş.” diyerek tarihi ve kültürel çalışmalara gösterdiği duyarlılıktan dolayı Başkan Dinç’e teşekkür etti.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER