banner198

Görme Engellilere Sesli Sinyalizasyon

Görme Engellilere Sesli Sinyalizasyon Sistemi ile Rehber Olacak.

Görme Engellilere Sesli Sinyalizasyon
banner145

Çankırı Belediyesi, görme engelli vatandaşların yaya geçitlerinden karşıdan karşıya güvenle geçmelerini sağlamak amacıyla trafik lambalarının bulunduğu kavşaklarda sesli sinyalizasyon sistemini hayata geçirdi.

 

Görme engelli vatandaşlardan gelen talebi değerlendiren Çankırı Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi tarafından Valilik ve Trafik Komisyonu’na yazılan yazının onaylanması ile sistem üç kavşağa kuruldu. Sanayi Kavşağı, Kucaklama Taşı ve Çankırı Lisesi Kavşağı’na takılan sesli sinyalizasyon sisteminin, görme engellilere rehber olması bekleniyor. Cihaz, kavşak değişikliği ve yeni düzenlemeler sebebiyle Büyük Otel Kavşağı’nda şimdilik yer almayacak.

 

Engellilerden gelen her talebi imkânlar ölçüsünde değerlendirmeye çalışan Belediye Başkanı İrfan Dinç, bu sistemin Çankırı’ya da kurulmasının sevindirici olduğunu belirterek “ Görme engelli vatandaşlarımız bize böyle bir ihtiyaçtan bahsettiler. Biz de Engelli Koordinasyon Merkezimiz aracılığıyla gerekli yerlere yazılarımızı yazarak sistemin kurulmasını sağladık ve görme engelli vatandaşlarımıza destek olmaya çalıştık. Sistem, yayaları yeşil ışık yandığında sesli olarak uyararak görme engellilerin karşıdan karşıya güvenle geçmesini sağlamaktadır. Yeşil ışık yandığında sesli sinyal 15 sn. boyunca devam ediyor. Halkımızın rahatsız olmaması için ses, ortam seviyesine göre ayarlanıyor.  Bu sistem sayesinde engelli vatandaşlarımız özellikle yanlarında birileri olmadan yolun karşısına rahatça geçebilecekler. Bu, onların sosyal hayattaki günlük yaşamlarını kolaylaştırmaya yönelik bir çalışma. Yaşamlarına bir nefes de biz katabildiysek ne mutlu bize. Bizim için sıradan olan birçok şey, birçok engelli vatandaşımızın henüz yaşamadığı, keşfetmediği bir şey olabiliyor. Bu yüzden bu vatandaşlarımız için yaptığımız ve yapacağımız çalışmalar inanın bizim için çok kıymetli. Onları engelsiz bir dünyada, engelsiz bir Çankırı’da yaşatma derdindeyiz.” dedi.

 

Ayrıca, Çankırı’da yaşayan görme engelli vatandaşlar, Engelli Koordinasyon Merkezinin göndereceği bilgilendirme mesajı ile sesli sinyalizasyon sistemi hakkında bilgilendiriliyorlar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER