banner198

HAMUŞAN Yakında okuyucularıyla buluşacak

Çankırı nın ilk romanı yakında okuyucuları ile buluşacak.

HAMUŞAN Yakında okuyucularıyla buluşacak
banner145

Çankırı’nın ilk belgesel romanı olan Hamuşan’ın tanıtım toplantısı Vali Vahdettin Özcan, Karatekin Üniversitesi rektörü Prof. Dr.Ali İbrahim Savaş, Kültür Müdürü Mustafa Kemal Karatatar, Edebiyat Fakültesi öğretim üyeleri, Çayasad Başkanı Murat Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri ve çeşitli misafirlerin katılımları ile gerçekleştirildi.

 

Yitik Şehrin Romanı HAMUŞAN kent tarihi konusunda yakından tanınan Yüksel Arslan ve Çayasad yazarlarından Orhan Kemal Karakuş’un bir yıllık yoğun çalışmaları sonucu ortaya çıkan bir eser. Roman Çankırı’nın ilk romanı olması yanı sıra belgesel bir roman olması açısından dikkat çekici bir özelliğe sahip bulunmakta olan Roman şair, muallim, mesnevihan olan Ahmet Mecbur Efendi’nin hayatını konu edinmekte olup dört bab ve yirmi iki bölümden meydana gelmektedir. Roman içerisinde yer alan tüm olaylar arşiv belgeleri tarafından desteklenmiş durumdadır. Roman, ana konu olarak Ahmet Mecbur Efendi’nin hayatını konu edinirken, okuyucu süreç içerisinde Çankırı’da birçok alanda yaşanan değişimleri de izleyebilecek ve bu değişim sürecinde kültürel anlamda yaşanan dejenerasyonu da takip edebilecek. Romanın bir başka özelliği de yıllardan sonra Çankırı’da yapılan ilk bestelere yer vermesi. Ahmet Mecbur Efendi’ye ait sekiz şiir Karatekin Türk Tasavvuf musikisi üstatlarından İsmail Çubukçu ve Dr. İsmail Ekercin tarafından çeşitli makamlarda bestelenerek Türk musikisine kazandırılmış durumdadır.   

 

 

Tanıtım toplantısında Çayasad Başkanı Murat Yıldırım’ın açılış konuşmasından sonra romanın yazarlarında Yüksel Arslan romanın içeriği ile ilgili olarak bir sunum yaptı. Bu arada romanın diğer yazarı Orhan Kemal Karakuş romandan çeşitli pasajlar okudu. Tanıtımın ardından Karatekin Türk Tasavvuf musikisi ekibinden güfteleri Ahmet Mecbur Efendi’ye ait besteler Fatih Karatatar, İsmail ve Süha Çubukçu tarafından ilk defa icra edildi.

 

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan; romanın bir bölümünü okuduğunu, çok değerli bir çalışma olduğunu, bu çalışmanın hak ettiği yeri alması için her türlü desteği vereceğini ve bunun için de kültür ve sanatın merkezi olan İstanbul’da yoğun çalışma yapılması gerektiğini belirtti.

 

 

Karatekin Üniversitesi rektörü Prof. Dr Ali İbrahim savaş; bu eserin bir çok yönü ile Çankırı’da ilk olma özellikleri taşıdığını üniversite ve özellikle Edebiyat Fakültesi olarak Ahmet Mecbur Efendi ve bu romanın konu edildiği bir sempozyum yapılmasına katkı vereceğini belirtti.

 

Tanıtım toplantısı Çankırı valisi Vahdettin Özcan’ın, romanın kısa sürede ve hak ettiği şekilde okuyucu ve edebiyat dünyası ile buluşması için gerekli hazırlıkların yapılması doğrultusunda talimatlarıyla sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER