banner198

Hayır Çarşısı İhtiyaç Sahiplerinin Yüzünü Güldürecek

Çankırı Valiliği Koordinasyonunda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca yürütülen Hayır Çarşısı düzenlenen törenle açıldı.

Hayır Çarşısı İhtiyaç Sahiplerinin Yüzünü Güldürecek
banner145

Çankırı Valiliği Koordinasyonunda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca yürütülen Hayır Çarşısı düzenlenen törenle açıldı.

Açılışa Vali Vahdettin Özcan ve Eşi Leyla Özcan, Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Eski aşevinde düzenlenen törende açılış konuşmasını yapan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mehmet Akkaya, bu çarşıda birinci el malzemenin bulunduğunu belirterek, amaçlarının ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçları doğrultusunda kendilerine uygun olan malzemeleri verebilmek olduğunu söyledi.

Ardından konuşma yapan Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, “Daha önce aşevi olarak kullanılan bu yer kapatıldı ve atıl hale geldi. Burayı değerlendirmek maksadıyla, giyim yardımlarını düzen içerisinde kişiye ulaştırmak için böyle bir yer açmak istedik. Sayın Valimizin İstanbul’da çevresi oldukça geniş olduğundan 1,5 yıldır çok ciddi yardımlar alıyorduk. Bu bakımdan böyle bir yerin açılmasının isabetli olacağını düşündük. Sayın Valimiz tensip buyurdular ve Hayır Çarşısı’nı değişik üretici büyük firmalardan gelen ayni yardımlar doğrultusunda malzemelerle doldurduk. Sayın Valimizin girişimleriyle bu yardımlara geniş çaplı olarak devam edeceğiz. Ayrıca Çankırılı esnaflarımızın da birinci el olmak şartıyla bu tür yardımlarını kabul etmeye hazırız” dedi.

Vali Vahdettin Özcan ise, “İlimize zaman zaman değişik firmalardan gelen toplu malzemeleri ihtiyaç sahiplerine dağıtıyorduk. Şimdi ise bu malzemeleri bir yerde sergileyelim ve ihtiyaç sahiplerimizi rencide etmeden, aynı mağazaya giderek kıyafet alır gibi soyunma odasına girerek kendi bedenlerine uygun olan kıyafeti giyip gitmelerini sağlamak ve insanlarımıza yakın olmak. Bizim amacımız bu” dedi.

Hayır Çarşısı’nda mağazada satılan, hiç kullanılmamış ilk el malzemelerin olduğunu belirten Vali Özcan bu tür yardımları yapmak isteyenlere de çağrıda bulunarak “Bu müessese Çankırı’mıza hayırlı, uğurlu olsun. Emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.

İl Müftüsü Arslan Türk’ün duasının ardından Vali Vahdettin Özcan’ın eşi Leyla Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Togay’ın eşi Özlem Togay ve İl Emniyet Müdürü Ali Murat Dağlı’nın eşi Nurten Dağlı tarafından Hayır Çarşısı’nın açılış kurdelesi kesildi ve Vali Özcan ve beraberindekiler tarafından stantlar gezildi.

Sitemiz sahibi Ercan Şeker'de Vali Vahdettin Özcan aracılığıyla hayır Çarşısına Beşiktaş forması hediye etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER