banner198

Hayvanlar Artık Güvence Altında

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) sahipsiz ve bakıma muhtaç hayvanların kaldığı tbarınağı gezdi

Hayvanlar Artık Güvence Altında
banner145

Çankırı Belediyesi tarafından temizlik, beslenme ve rehabilitasyon hizmeti verilen sahipsiz ve bakıma muhtaç hayvanların kaldığı barınak,  Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) tarafından gezildi. 

 

Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren Hayvan Barınağı, HAYTAP sorumlusu Timur Ugan tarafından kriterlere uygunluğu açısından incelendi. Çankırılı beş hayvan sever vatandaşın da katıldığı ziyarette, vatandaşlar köpeklere şefkat gösterdi.

 

Belediye yetkililerinden barınakla ilgili bilgi alan ve alan incelemesi yapan Ugan, barınağın ufak tefek eksiklikler dışında yeterli durumda olduğunu belirtti. 

 

 

Aynı zamanda Çankırı Yerel Yönetimleri Çevre Hizmetleri Birliği’nin Başkanlığını yürüten Belediye Başkanı İrfan Dinç, birlik bünyesinde daha büyük ve kompleks bir barınak yapmak için çalışmalara başlayacaklarını belirterek “Göreve başladığımız günden beri, Çankırı’yı tüm canlılarıyla ele aldık. Çalışmalarımızda hayvanlarımızı es geçmedik. Barınakla ilgili iyileştirmeler yaparak zamane koşullarına uygun hale getirdik. Barınağımıza personel ve araç desteği sağladık. Yetkililerimizin de talimatları doğrultusunda ufak tefek eksikliklerimiz de en kısa zamanda tamamlayacağız. Halkımızdan beklentimiz bu barınağa kayıtsız kalmamaları. Onların da bir can taşıdığını kimse unutmamalı. Biz sadece insanların değil, hayvanlarımızın da yaşam hakkını güvence altına almaya çalışıyoruz.  Bu yüzden, hayvan barınağına vatandaşlarımızın ilgisini arttırmak büyük önem taşıyor.” dedi. 

 

Çankırı Belediyesi, HAYTAP işbirliği ile Nisan- Mayıs aylarında hem merkez hem de ilçeleri kapsayacak şekilde, federasyonun gönderdiği hekimler gözetiminde kısırlaştırma uygulamasını ücretsiz olarak gerçekleştirecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER