banner198

Horozdan Rahatsız Olan Beyaz Masayı Aradı

Beyaz Masa, 2012 yılında da vatandaşlardan gelen talepleri dinleyerek yetkililerle halk arasında köprü oldu.

Horozdan Rahatsız Olan Beyaz Masayı Aradı
banner145

Çankırı Belediyesi tarafından halkın sorunlarını çözmeye yönelik hizmet vermesi amacıyla 2004 yılında oluşturulan Beyaz Masa, 2012 yılında da vatandaşlardan gelen talepleri dinleyerek yetkililerle halk arasında köprü oldu. Komşusunun akşam öten horozundan rahatsız olan vatandaş ile ayaklarını ısıtamayan teyzenin kaloriferler daha çok yansın şikâyeti ve çözüm talebi 2012’nin en ilginç talepleri arasında yer aldı.

 

Çankırı’da yaşayan vatandaşlardan gelen talep sayısı ile ilgili yapılan açıklamaya göre; 2012 yılında toplamda 10 bin 359 talep, farklı şekillerde belediyeye ulaştırıldı. Buna göre; Çağrı Merkezine 911, web mail yoluyla 131, BİMER’den 56 ve dilekçe şeklinde de 9 bin 261 talep belediyeye iletildi.

 

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Beyaz Masa aracılığı ile belediye yetkililerine iletilen taleplerden 33 tanesine belediye imkânları dâhilinde gerçekleştirilemeyeceği için çözüm getirilemedi.

 

2012 yılında Beyaz Masa’ya bildirilen ve en çok talep edilen konular arasında; anons sisteminin yeniden devreye girmesi, hafriyat atıklarının toplanması ile yolların asfaltlanması başı çekerken, vatandaşlardan gelen ilginç talepler de dikkatleri çekti. Komşusunun akşam öten horozundan rahatsız olan vatandaş ile ayaklarını ısıtamayan teyzenin kaloriferler daha çok yansın şikâyeti ve çözüm talebi 2012’nin en ilginç talepleri arasında yer aldı. Çankırı Belediyesi, bu taleplere de kayıtsız kalmayarak çözüm getirdi.

 

Beyaz Masa, Yunus AVM’de açtığı stantta belediye çalışmaları hakkında anket yaparak 1500 kişiye ulaştı. 2012 yılı faaliyetleri kapsamında; tüm ihtiyaçları belediye tarafından karşılanmak suretiyle 185 çocuğun sünnet işlemleri de Beyaz Masa tarafından gerçekleştirildi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER