banner198

Hükümet Konağı Memleket Meseli Oldu

Hükümet Konağı Memleket Meseli Oldu

Hükümet Konağı Memleket Meseli Oldu
banner145

Çankırı’ya yapılacak yeni hükümet konağı yeri ile ilgili tartışmalar büyürken, Çankırı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Necati Akdoğan, konuyla ilgili bir toplantı düzenledi. Toplantıya Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Milletvekili Hüseyin Filiz,  MHP İl Başkanı Yusuf Naci Bayındır, CHP İl Başkanı Fikret Tatlıcı ile STK temsilcileri ve çok sayıda Çankırılı katıldı.

 

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Çankırı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Necati Akdoğan, Kırkevlere yapılması planlanan yeni valilik konağı yeri ile ilgili üyelerinden ve esnaflardan büyük tepkiler aldığını söyledi.  Hükümet Konağının yerinin Çankırı’nın gelişi açısından oldukça önemli olduğunu vurgulayan Akdoğan, hükümet konağının yerinin yeniden görüşülerek kesin bir karara bağlanması gerektiğini ve eski terminal alanın bulunduğu yerin Çankırılılar için daha uygun bir yer olacağını kaydetti.

 

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç de hükümet konağının Kırkevlere yapılmasının Çankırı için bir dezavantaj olacağını ifade ederek, “Ben bu iş konuşulmaya başlar başlamaz, aylar öncesinden Kırkıevler mevkiinin doğru olmadığını basın aracığıyla da açıkladım.” dedi. 

 

Halktan gelen her türlü talebi değerlendireceklerini ifade eden Başkan Dinç “Biz şehir için çalışıyoruz. Şehrin açılması, şehrin meydanının yeşillenmesi için mücadele ediyoruz. Eski Terminal yerini, şehir için yeşil bir meydan yapacaktık. Ama siz istiyorsanız, bizde halkımız için gereken desteği veririz.” dedi.

 

Milletvekili Hüseyin Filiz ise halkın isteğinin kendileri için kutsal olduğunu ifade ederek,  “ Her şey halk-millet için diyorsak, 50–100 yıl kullanacağımız kamu kuruluşunun yerini iyi tespit etmeliyiz. Milletvekili, Vali, Belediye Başkanı, STK başkanı bugün varsa yarın yoktur. Bu imkânı kim kullanacak halk kullanacaktır. Halkın isteği ile hareket etmek zorundayız. Bu konu birmemleket meselesi. Söz Çankırı olunca muhalefet olmaz. Hepimiz burada akrabayız. Biz memleket için kötü bir şey söyleyemeyiz. Tek kişinin kararı değil, herkesin toplu görüşünü, sesini önemsiyoruz. Siz ne istiyorsanız, ben sizin yanınızdayım. 50 km öteye deyin ona da razıyım” dedi.

 

Çevre şehirlerde Valiliklerin ilin merkezinde tarihi binalarda konumlandığını da örnekler vererek açıklayan Filiz “Şehir büyümesin mi diye soruyorlar. Şehir konutlaşma ve sanayileşme ile şehir dışına büyür. Resmi daireleri dışarı çıkartmakla büyüme olmaz. İhtiyaç nerede ise vilayet orada olmalıdır. Vilayet konağının şehir dışında olduğu bir başka örnek yok. Adliye ve Emniyet aşağıya giderken Valilik yukarıya gitmemelidir. İnsanlarımızı aşağı yukarı koşturmamız lazım.” ifadelerini kullandı.  

 

Katılımın yoğun olduğu toplantıda STK ve siyasi parti temsilcileri de hükümet konağı yeri için eski terminal alanının uygun yer olduğunu söyledi.  Oylamaya sunulan görüş, oy birliği ile kabul görürken, Çankırı Ticaret Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten, Belediye Başkan Vekili Rafet Alemdar, Eğitim Bir – Sen Başkanı Kasım Karatekin ve Gazeteci Mehmet Ateş hayır oyu kullandı.

 

Kabul gören görüşün komisyon aracılığıyla valiliğe, İçişleri Bakanlığına ve başbakanlığa talep şeklinde iletileceği ifade edildi.  

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER