Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Çankırı'ya gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Çankırı'da uzun süredir tartışılan hükümet konağının yeri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yılmaz, konağın yeri için kendilerinden talep edilen Tugay arazisinin uygun olduğunu ve alana hükümet konağı yapılması için talimat verildiğini belirtti.

 

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan'ı ziyaret eden Bakan Yılmaz, Vali Özcan'dan kentin yapısı ve çalışmalarla ilgili bilgiler aldı. Çankırı Hükümet Konağı için kendilerinden talep edilen Tugay arazisinin uygun olduğunu ifade eden Yılmaz, alanı Çankırı Valiliği'ne tahsis ettiklerini ve ihaleye çıkılabilmesi için engel kalmadığını kaydetti.

 

 

Gazetecilerden gelen soruları da yanıtlayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Mısır'da yaşanan "fetret devri"nin en kısa sürede sona ermesini ümit ettiklerini ifade ederek, "Mısır halkının tercihlerinin yanındayız. Geçmişte hangi tercihi kullandı? En somut olanı işte Mursi'nin seçiminde gösterdi. Bundan sonra yapılacak seçimde de Mısır halkı kimi seçerse Türkiye onun yanındadır" dedi.

 

Açıklamasının ardından, Bakan Yılmaz'a Vali Özcan tarafından tuz lambası hediye edildi.

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi