banner198

İçişleri Eski Bakanı Şahin Yaren Ocağına konuk oldu

İçişleri Eski Bakanı İdris Naim Şahin, Vali Özcan’ı ziyaret etti ve Yaren Ocağına konuk oldu.

İçişleri Eski Bakanı Şahin Yaren Ocağına konuk oldu
banner145

İçişleri Eski Bakanı İdris Naim Şahin, Vali Özcan’ı ziyaret etti ve Yaren Ocağına konuk oldu.

Vali Vahdettin Özcan’ı Makamında ziyaret eden İçişleri Eski Bakanı İdris Naim Şahin, Vali Vahdettin Özcan tarafından yakılan yaran ocağına konuk oldu.

Valilik önünde Vali Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar ve Daire Müdürleri tarafından karşılanan İdris Naim Şahin, Valilik Şeref Defterini imzalaması sonrası Valilik Makamına geçti. Burada Vali Özcan tarafından kendisine 2013 Yılı Yatırım Programı hakkında bilgi sunuldu.

Daha sonra Yaren Meclisine katılmak üzere Belediye İş Merkezine geçen İdris Naim Şahin, Gençlik Merkezi’nde gençlerle bir araya geldi. Şahin, Vali Özcan ve Başkan Dinç ile masa tenisi oynadı.

Daha Sonra Yaren meclisine geçen Şahin, burada Vali Vahdettin Özcan tarafından yakılan Yaren Ocağının konuğu oldu. Ahi Yaren Derneği Başkanı Ahmet Absarılıoğlu,  Ahi Yaren Meclisi adına Bakan Şahin’e hoş geldiniz dedi. Yaren demek dost, arkadaş, refik demektir, Yaren meclisi 24 oğuz boyundan oluşmaktadır diyerek yaren kültürünü anlattı.  Yaren meclisini ve burada yapılanları dikkatli bir şekilde izleyen Şahin, Yarenlik ve Ahilik kültürünü çok sevdiğini ve hayatında yer verdiğini dile getirdi.

Teşekkür konuşması yapan Bakan Şahin “Büyük Başağa, küçük başağa, yaran ağalar, misafirler bir kez daha yaran meclisinde sizlerle olmanın gururunu ve sevincini yaşamaktayım. Çankırı’mız ülkemizin, milletimizin tarihten gelen özelliklerini bünyesinde barındıran nadide illerimizden birisi. Bu ilimizde yaran kültürünün yaşatılıyor olması hepimizi sevindirmektedir. Milli Kültürümüz açısından son derece önemsediğimiz bu özelliğin Çankırı’mızda gönülden destekçisi olan yaşatmaya çalışan herkesin, rahmetli olanları rahmetle yaşayanları da minnetle anarak teşekkür etmek istiyorum. Çankırı’mız devlet ve yerel yöneticileri ile sivil toplum yöneticileri ile bir bütün halinde Ankara’mızın çok yakınında en yakın komşusu bir il olarak kendine özgü değerlerini korumak için hassasiyet gösteriyor. Bu kültürle tanışmak nasip işi. Gönül arzu eder ki, çok kişiyi  bu kültürle, televizyon ekranlarından seyrederek değil,  bizatihi yaşayarak tanıştıralım. İnşallah oda olacak. Bu ocak hiç sönmeyecek. Bu akşamın ocak sahibi Çankırı Valisi vahdettin Özcan’a Değerli meslektaşım, arkadaşıma teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımız Çankırılı olarak ve Çankırı Belediye Başkanı olarak bu şehrin her açıdan gelişmesi kalkınması ve özünü koruması için çalışma arkadaşları ile birlikte elinden gelen gayreti en üstün şekilde ortaya koyuyor. Biz buna tanığız. Çankırı’mızı seviyoruz, insanını seviyoruz, şehri seviyoruz. Bu şehirdeki gelenekleri hayat tarzını önemsiyoruz.  Bir akşamda olsa, birkaç saatliğine de olsa birlikte olmak, beraber olmak çok güzel bir şey. Ümit ediyorum sizlere yük olmamışızdır, sizleri yormamışızdır. Sizlerin bu misafirperverliği bizleri mutlu eden rahatlatan bir husus. Bizi biz yapan değerlere emeği geçen herkesi minnetle ve şükranla anıyorum, hepinizi saygıyla, sevgiyle ve teşekkürle selamlıyorum” dedi.

 

 

Vali Vahdettin Özcan, “Bu gece çok mutuyum. Çankırılılar bakanımızı seviyor. Bizde seviyoruz. Kendisi Çankırı’ya özel ilgi gösterdi, bize çok büyük katkıları oldu. Kendisine bütün Çankırılılar adına müteşekkirim. Saygılarımı sunuyorum. İnşallah bir dahaki yaranda da beraber oluruz” dedi.

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş’ın da konuk olduğu Yaren Ocağı yenilen Yaren yemeği ile sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER