banner198

Kayaklı Koşu Şampiyonası Başladı

Ilgaz da yapılan Kayaklı Koşu Şampiyonası başladı

Kayaklı Koşu Şampiyonası Başladı
banner145

Çankırı Valiliği himayelerinde Ilgaz Kaymakamlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Ilgaz Belediye Başkanlığı ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu işbirliği ile gerçekleştirilen Uluslararası Üniversiteler Kayaklı Koşu Kupası ve Türkiye Üniversiteler Kayaklı Koşu Şampiyonası başladı.

Şampiyonaya Romanya, Sırbistan ve Sancak bölgesinden 4 bayan, 4 erkek toplam 8 yabancı sporcu ile Atatürk, Gazi, Kastamonu, Bayburt, Cumhuriyet, ODTÜ, Niğde ve Ağrı İbrahim Çeçen olmak üzere 8 üniversiteden 31 erkek, 29 bayan sporcu katıldı.

Bunun yanında yabancı ülkelerden 5 antrenör ve idareci ile çok sayıda yakınları katılırken, Türkiye Üniversitelerinden de çok sayıda antrenör, idareci ile sporcu yakınları iştirak etti.  

24 Şubat günü resmi antreman ve teknik toplantı ile hazırlıkları tamamlanan yarışlar, 25 Şubat günü yapılan Mesafe Yarışları ile başladı.

Uluslararası Üniversiteler Kayaklı Koşu Yarışlarında; 5 km.bayanlarda Claudia Flangea (Romanya) birinciliği, Yonca Karademir (Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi) ikinciliği, Anja İliç (Sancak-Novi Pazar) üçüncülüğü, 10 km.erkeklerde Cristian Mosouı (Romanya) birinciliği, Mehmet Acar (Atatürk Üniversitesi) ikinciliği, Mehmet Emin Yelken (Gazi Üniversitesi) üçüncülüğü elde etti.  

Türkiye Üniversitelerarası Kayaklı Koşu Yarışlarında ise; 5 km.bayanlarda Yonca Karademir (Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi) birinciliği, Neslihan Özdoğan (Atatürk Üniversitesi) ikinciliği, Mehmet Başbuğ (Niğde Üniversitesi) üçüncülüğü elde ederken, 10 km.erkeklerde, Mehmet Acar (Atatürk Üniversitesi) birinciliği, Mehmet Emin Yelken (Gazi Üniversitesi) ikinciliği, Recep Efe (Gazi Üniversitesi) üçüncülüğü elde etti.

Ilgaz Yıldıztepe Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Kayaklı Koşu Pisti’nde yapılan yarışlar, Sprint ve Bayrak yarışlarının tamamlanması sonrası 27 Şubat saat 13.00 ‘te yapılacak  ödül töreni ile sona erecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER