banner198

Kentpark Alanı 10 Bin Ağaçla Buluştu

Kentpark Ağaç Bayramı nda bir gün içinde on bin fidan toprakla buluştu.

Kentpark Alanı 10 Bin Ağaçla Buluştu
banner145

Çankırı Belediyesi tarafından “Çankırı Ormanla Buluşuyor, Kentpark Oluşuyor” sloganıyla düzenlenen Ağaç Bayramı’nda bir gün içinde on bin fidan toprakla buluştu.

 

“18 Ayda 18 Proje” kapsamında yer alan Kentpark projesinin yapılacağı alanda gerçekleştirilen törene; Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman, Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, Ankara Orman Bölge Müdürü Mustafa Özkaya, Milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz, İl Genel Başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil ve mesleki kuruluşların temsilcileri, kamu kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

Kentpark rekreasyon çalışmaları kapsamında belediyeye tahsis edilen alan içerisinde yapılan ağaçlandırma çalışmalarında, yapılan toprak analizleri sonucunda yalancı akasya, badem, aylantüs, iğde, çınar yapraklı akça ağaç çeşitlerine ağırlık verilerek bitki deseni oluşturulmak suretiyle belli aralıklarla fidan dikimi gerçekleştirildi. 

 

Törende açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı İrfan Dinç “ Bugün Çankırı için tarihi bir gündür. Değerli Bakan Yardımcımız Nurettin Akman önderliğinde yeniden tarih yazmak için buluştuk. İçinde bulunduğumuz alan Kentpark alanı, burası bambaşka olacak. Bir varmış bir yokmuş, göreceksiniz. Ağaçlandırma çalışmalarımızı bir milyon metrekarelik alanda başlattık. Teraslama çalışmalarımızı görüyorsunuz. Aldığımız ekskavatörle teraslama çalışmalarımızı yürütüyoruz. El birliği ile fidanlarımızı Çankırımızla kavuşturacağız.  Ayrıca Cumhurbaşkanımızın şehrimize geldiği için söz verdiğim yüz bin fidanı da “Ağaç Bayramı” vesilesiyle dikeceğiz. Bakan Yardımcımız önderliğinde Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerine teşekkür ediyorum.  Ağaçlandırma yapacağımız alanı telle çevirdik ve bu şekilde koruma altına aldık. Bu projemiz Çankırımıza hayırlı ve uğurlu olsun.” ifadelerine yer verdi.

 

 

Konuşmasına Belediye Başkanı İrfan Dinç’in çok iyi çalışmalar yaptığını ve bu çalışmalara destek verdiklerini söyleyerek başlayan Milletvekili Hüseyin Filiz “ Burada birçok ağacın dirilmesiyle Çankırı’da nefes ve oksijen alacağımızı da düşünerek çok mutlu olmaktayız. Bizde ağaç dikimi çok önemlidir. Ana, çocuğunu tomurcuğum, öğretmen öğrencilerini fidanlarım diye sever. Eğer dikili ağacınız yoksa, o vilayette siz de yoksunuz.” dedi.

 

Milletvekili İdris Şahin de kadınlara seçme ve seçilme hakkının verildiği bu günü kutlayarak başladığı konuşmasında “Fidanlar da insanların yetiştirilmesi gibi ilgi, bakım olursa büyüyor; eğer onlara da sevgi vermezsek yaşaması mümkün değil. Çankırı’nın birçok fidanla buluşturulması bence en büyük projelerden. Sorumluluk duygusuyla hareket eden bir Belediye Başkanımız var. İnşallah bu ağaçların süsleyeceği  Kentpark ile birlikte Çankırımız nefes alacak bir alana kavuşacak. Bu birlikteliğimiz, coşkumuz devam ettiği sürece bu hizmetler de devam edecektir. Bu fidanların yeşermesi Çankırı’ın kalkınmasına örnek teşkil edecektir.” diyerek sözü Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman’a bıraktı.

 

“Kıyametin şimdi kopacağını bilseniz elinizde fidan varsa dikin buyruluyor.” Diyerek fidan dikiminin önemini vurgulayan Bakan Yardımcısı Nurettin Akman “ Şöyle etrefımıza baktığımızda acaba buralar orman olur mu diye düşünebilirsiniz. Ağacı büyüten sevgidir. Çankırı’daki en büyük eksikliğimiz büyük bir parktı: çayımızı, kahvemizi içip dinlenebileceğimiz bir park. İnşallah Çankırı’da en kısa zamanda DSİ’nin bu çayı rehabilite etmesiyle park projesi yapılacak. Çankırı Belediyesince dikilen fidanları belki biz görmeyiz ama gençlerimiz görecek. İnşallah o zaman burada Ilgaz ormanı kadar gür bir ormanı gençlerimiz görecek. Bu elbette mümkün. Allah yar ve yardımcınız olsun.” diyerek sözlerini bitirdi.

 

Törenin ardından fidanlar, davul ve zurna eşliğinde toprakla buluştu. Ağaç Bayramı’na katılan herkesin dikili bir ağacı oldu.

 

Ağaç Bayramı’ndan sonra; Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman ve heyetine şilt takdim edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER