banner198

Kutsal Emanet Hanımlarla Buluştu

Çankırı Belediyesi Mevlid Kandili münasebetiyle iki farklı mahallede kandil programı düzenledi.

Kutsal Emanet Hanımlarla Buluştu
banner145

Çankırı Belediyesi’nin Mevlid Kandili münasebetiyle iki farklı mahallede düzenlediği kandil programına katılan vatandaşlar, Hz. Muhammed (s.a.v)'in Sakal-ı Şerif'ini görmeye nail oldular.

 

Kuran’ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Peygamber Efendimizin hayatından kesitlerin sunulması ve ilahiler ile devam etti.

 

Abdülhalik Renda Mahallesi Hanımlar Lokali’nde verilen Kur’an-ı Kerim dersi kapsamında Kur’an-ı Kerim okumaya başlayan sekiz kursiyere Başkan Vekili Rafet Alemdar, Başkan Yardımcısı Mithat Kılıç ve Özel Kalem Müdürü Hüseyin Boz tarafından hediyeleri takdim edildikten sonra tüm katılımcıların Mevlid Kandili kutlandı.

 

 

Abdülhalik Renda Mahallesi ile Kırkevler Mahallesi’nde bulunan Hanımlar Lokalinde gerçekleştirilen programa yaklaşık 400 bayan katıldı.

 

 

Lihye-i Saadet ile Gönüllerden Sevgi Taştı

 

Çankırı Belediyesi tarafından hazırlanan kandil programının sürprizi ise Hz. Muhammed (s.a.v)'in Sakal-ı Şerif’i (Lihye-i Saadet) oldu. Dualar eşliğinde sunulan Sakal-ı Şerif, hanımlardan yoğun ilgi gördü. Salâvatlar eşliğinde Sakal-ı Şerif’i sırayla gören hanımlar, gözyaşlarına hâkim olamadılar. Mevlid Kandili Programı, Peygamber Efendimiz’in Sakal-ı Şerif’i ile bereketlenirken, programa katılanlar onun aracılığı ile Hz. Muhammed (s.a.v)’e hürmetlerini sundular.

 

 

Hazırlanan programlar öncesinde kısa bir demeç veren Belediye Başkanı İrfan Dinç “Bugün, Mevlid Kandili vesilesiyle Hanım Lokallerinde düzenlediğimiz programlarımızda maneviyatımızın doruğuna çıkacağız. Hanımlarımızı Hz. Muhammed (s.a.v)'in Sakal-ı Şerif'i ile buluşturacağız. Kutsal emaneti görmek çok gurur verici ve önemli bir an. Peygamber Efendimize duyduğumuz derin sevginin nişanesi. Öte yandan,  Hanımlar Lokalimizde verilen Kur’an-ı Kerim derslerimize katılarak okumaya geçen kursiyerlerimizi de ödüllendireceğiz. Zira Kur’an-ı Kerim okumak, bize iki dünyanın da kapılarını açar. Peygamber Efendimiz (s.a.v)in de buyurduğu gibi sizin en hayırlınız Kur’an-ı Kerim’i öğrenen ve öğretendir. Bu şekilde kursiyerlerimiz, öğrenmenin yaşı yoktur sözünün en güzel örneğini de sergilediler. Kendilerini kutluyorum.” dedi.

 

Kandil programı sonunda helva ikramı yapıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER