Yazarımız Metin Yılmaz’ın “Çankırı Sanat Okulunda görev yaptığı 60’lı yıllarda öğrencileriyle imal ettikleri 4 zamanlı motor ve Ferit Akalın’la birlikte uzaktan kumanda ile yürüttükleri ciple büyük yankılar uyandıran Mehmet Pekdemir’i ziyareti sonrası kaleme aldığı yazı” büyük ilgi gördü.

Rahatsızlığı nedeniyle tedavisi sürmekte olan Mehmet Hocaya geçmiş olsun dilekleri yağdı.Mehmet Hocamız kendisine büyük moral ve sevinç veren bu ilgiye bir mesajla teşekkür etti.

Mehmet Pekdemir’in Çankırı Postasına gönderdiği Ahde Vefaya Teşekkür Mesajı:

Çankırı Postası'nın sahibi Ercan Şeker beye, köşesinde bana yer veren Metin Yılmaz beye, kamerasıyla filme alan Abbas Akgün beye, öğrencim Hasan Çavuşoğlu’na, Milli Eğitim Müdürü Arif Yüksel beyefendiye, ÇankırıEndüstri Meslek Lisesi Müdürü İsa Arslan Beye, Çankırı Postasında hakkımdaki yazıyı okuyan değerli okurlara ve yorum yapan kardeşlerime sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

1960 yıllarında Sanat Enstitüsü şimdiki adıyla Meslek Lisesindeki öğretmen ve öğrencilerimize imkânlar sunulduğunda ara eleman yetiştiren bu okulların ne işlere ev sahipliği yaptığı aşikârdır. Ben emekli olduktan sonrada boş durmadım. Değişik firmalarda ve fabrikalarda ARGE konusunda çalışmalar yaptım. Bu çalışmalarımla Türkiye’den dışarı memleketlere döviz çıktısı olmadı. Dışarıdan ithal ettiğimiz makinaları ve yedek parçalarını sanayimizde imal ettirdim. Fabrikaları gezdiğimde hala benim yaptığım makineler ve yedek parça kalıpları ile imal edilmekte kullanılmaktadır. Çok mutluyum. Beni o yıllarda Fransa’dan çağırdılar gelip görüştüler açık çek verdiler maaşını kendin belirle dediler. Ben Fransa’ya gitmedim ülkeme faydalı olmak için kaldım. Binlerce Teknisyen, Tekniker ve Mühendis yetiştirdim. Onların yurt dışlarında görev yapmaları fabrika kurmaları Türkiye için çalışmaları beni fazlasıyla mutlu etti.

İlk müdürüm merhum Ziya Fikri Türkay beyi rahmetle anıyorum. Sonraki müdürüm Hasan Gökdai beye Allah uzun ömürler sağlıklar versin. O yıllarda birlikte çalıştığımız öğretmen arkadaşlarıma, öğrencilerime sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Kaybettiğimiz arkadaşlarıma da Allahtan rahmetler diliyorum. Hiç unutamadığım sevgili kardeşim elektroniğin beyni olan İzmir’de yaşadığını öğrendiğim radyocu Ferit lakabıyla Ferit Akalın beyefendiye selamlarımı sunuyorum. Radyo müzesini kurduğunda ömrüm yeterse ziyaret etmek isterim. Buradan o yıllarda okulumuzda görev yapan personellerden Ömer Ağa ve eşi Safiye hanıma, Hasan Efendiye selamlarımı gönderiyorum. Çankırı benim hayatımda dönüm noktası olmuştur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

 

Benim hakkım helal olsun, sizlerde hakkınızı helal ediniz.

 

Editör: Haber Merkezi