banner198

Muhsin Yazıcıoğlunun ölümünün 4. yılı. Rahmetle anıyoruz

4 yılda kazayla ilgili çalışmalar yeterli değil

Muhsin Yazıcıoğlunun ölümünün 4. yılı. Rahmetle anıyoruz
banner145

Kahramanmaraş'ta helikopterin düşmesi sonucu vefat eden Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) kurucu genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu, aradan geçen 4 yılda kazayla ilgili çalışmaları yeterli bulmadığını belirterek, ''Kaza mıdır, kaza değil midir? Bu konuda devletten, iktidardan çözüm bekliyoruz'' dedi.

Yazıcıoğlu, yaptığı açıklamada, kazanın ardından geçen 4 yıllık sürede mesafe katedilemediğini savunarak, ''3 gün boyunca karlar altında yatan 5 kişi... Maalesef, o günden bu güne kadar bir çözüm olmadı, bir neticeye varamadık'' diye konuştu.

Bu durumun kendilerini de farklı düşüncelere sevk ettiğini belirten Yazıcıoğlu, ''Kaza mıdır, kaza değil midir? Bu konuda devletten, iktidardan çözüm bekliyoruz. Aradan geçen 4 yılda kazayla ilgili çalışmaları yeterli bulmuyorum. Bir kamuoyu oluşturamadık bu konuda'' ifadelerini kullandı.

Yusuf Yazıcıoğlu, kardeşinin birçok kez kaza geçirdiğini ve Allah'ın kendisini koruduğunu ancak helikopter kazasında hayatını kaybettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül'e teşekkür

Kazayla ilgili araştırma komisyonu kurulduğunu ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de konuyla yakından ilgilendiğini aktaran Yazıcıoğlu, ''Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Bu araştırma devam ediyor. Fakat elle tutulur bir sonuç yok. Savcının elinde ne gibi deliler var orasını da pek bilemiyoruz. Cumhurbaşkanı yakından ilgileniyor, birkaç sefer görüştük'' şeklinde konuştu.

''Türk milleti Yazıcıoğlu'nu özlüyor''

Kardeşinin ölümünün ardından 4 yıl geçmesine rağmen sevenlerinin her zaman yanlarında olduğunu belirten Yazıcıoğlu, ''Muhsin Yazıcıoğlu, Türk milleti tarafından her zaman özleniyor ve daha da özlenecektir. Bunu biliyoruz. Muhsin Yazıcıoğlu'nun sevenleri her zaman için bize destek oldu, oluyor sağ olsun. Allah razı olsun arkadaşlarından. Ahde vefa gösteriyorlar. Ellerinden gelen bütün şeyi yapıyorlar'' ifadelerini kullandı.

Pilot Mustafa Kaya İstektepe'nin kullandığı, Eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile Erhan Üstündağ, Yüksel Yancı, Murat Çetinkaya, İHA muhabiri İsmail Güneş'in bulunduğu helikopter, 25 Mart 2009 tarihinde, Kahramanmaraş Çağlayancerit-Yozgat Yerköy uçuşu sırasında, Kahramanmaraş Keş Dağı'nda düşmüş, Yazıcıoğlu ve diğer 5 kişi hayatını kaybetmişti

Kaynak: Habertürk

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER