banner198

“Öğrencilerle Bire Bir”

Rektör Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş Öğrencilerle Bire Bir söyleşti.

“Öğrencilerle Bire Bir”
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesi Öğrenci Konseyi’nin düzenlediği “Öğrencilerle Bire Bir” adlı söyleşiye konuşmacı olarak Rektör Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş katıldı.

 

Söyleşiden önce konuşma yapan Rektör Savaş, programa katılan öğrencilere hoş geldiniz diyerek “Sadece bu tür söyleşilerde değil her zaman biz öğrencilerimizin daha iyi bir eğitim almaları yönünde her türlü problemleriyle ilgilenmekten onlara yardımcı olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi. Savaş, “zamanın su gibi aktığını okula başlıyorsunuz bir bakmışsınız mezunsunuz, onun için zamanı çok iyi kullanmanız gerekir, bizler sizlerin zamanınızı en iyi şekilde değerlendirmeniz ve burada en iyi şekilde yetişmeniz için ulusal yada uluslararası aktiviteleri araştırıyor ve sizlerin önüne sunmaya çalışıyoruz” dedi.

 

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Çankırı’nın daha önce Ankara’nın gölgesinde kalan Ankara’ya yakınlığı dezavantaj olan bir şehir olduğunu fakat üniversitenin bu anlayışı, işleyişi değiştirdiğini ifade ederek, hocaların burayı tercih ettiğini Ankara’ya yakınlıktan dolayı tercih ettiklerini söyleyerek dezavantajı avantaja çevirmeyi başardıklarını dile getirdi. Öğrenci profillerinin Ankara, İstanbul ve Çankırı ağırlıklı olduğunu söyleyen Savaş, bu sene Yapraklı Meslek Yüksekokulu hariç tüm akademik birimlerimiz mezun verecektir dedi.

 

 

Rektör Savaş, kurucu rektörlüğün akademik, idari veya yapısal yapılanma açısından çok zor olduğunu ama bunu çok iyi kadro, doğru insanların doğru yerde olmasıyla bu zorluğu aştıklarını ifade ederek, akademik kadro olarak bizden önce kurulan ve bizle kurulan yaklaşık yirmi beş üniversitenin önünde olduklarını dile getirdi.

 

Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, “akademik personel sayımız 475, öğrenci sayımız 8500 civarında fakat tek dezavantajımız var mekan sıkıntısı, daha fazla akademik personel sayısına ulaşabilirdik, daha fazla öğrencimiz olabilirdi ama hocayı oturtacak yer yok, öğrenciye ders verecek yer yok diyerek, bazı bölümleri açamamamız bu sebepledir” dedi.

 

Kampüsün iki senede çok büyük aşama kaydettiğini ifade eden Savaş, inşaatlarımızda yegane ilkemiz engelsiz üniversite olmaktır dedi. Engelli öğrencilerin rahatlıkla kampus içinde dolaşacakları, derslerine girecekleri, yemekhaneye gidecekleri bir kampus yaptıklarını dile getiren Rektör Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Karayollarının yol ihalesini  yaptığını ve bir dahaki seneye kampüse çıkacaklarını söyledi. Savaş, kampüse 16-17 bina yapılmış halde hizmete açılacağını belirterek “Bunu başaran ilk üniversite biz olacağız” dedi. 

 

 

Söyleşiye geçmeden önce öğrencilere son olarak “hangi bölümü okursanız okuyun alanınızla alakalı çok iyi yetişmeniz ve çok iyi bir yabancı dil bilmeniz gerekir” diyen Rektör Savaş, dil eğitimi konusunda yüzde altmış yabancı hocayla çalışan çoğu eski üniversitede dahi olmayan bir dil merkezini kurduklarını buradan faydalanılması gerektiğini ifade etti.

 

Konuşmadan sonra söyleşiye geçilerek öğrenciler; fakültelerde eğitim öğretimin daha iyi yürütülmesi, eğitim konusunda var olan eksiklikler, Erasmus, şehirle alakalı otobüs sorunları, sosyal olanaklar, kredi yurtlarla ilgili sorunlar ve kampüsle alakalı merak ettiklerini Rektör Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş’a sordular ve samimi bir ortamda cevap buldular.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER