banner198

Öğretmenler günü Çankırı da kutlandı

Vali Vahdettin Özcan eğitim yatırımlarına değinerek, ilimizde eğitim ve öğretimin geldiği noktayı anlattı.

Öğretmenler günü Çankırı da kutlandı
banner145

Öğretmenler günü kutlama töreninde konuşan Vali Vahdettin Özcan eğitim yatırımlarına değinerek, ilimizde eğitim ve öğretimin geldiği noktayı anlattı.

100.Yıl Kültür Merkezi’nde düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programına Vali Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan ve eşi Öğretmen Nahide Atılkan, İl Emniyet Müdürü Ali Murat Dağlı, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Müdürleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Şehit Yahya Coşkuner Ortaokulu Okul Korosu tarafından Öğretmen Marşı söylendi. Kars’ın Selim İlçesi Yukarı Damlapınar Köyü Öğretmeni iken Şehit edilen Ali Karaoğlan’ın babasına hitaben yazdığı son mektup okunurken duygusal anlar yaşandı.

 İsmet İnönü Ortaokulu Türkçe Öğretmenleri Ferda Yenikeçeci ve Recai Akdağ, Öğretmen isimli şiiri birlikte seslendirdiler. Mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına Şehit Yahya Coşkuner Ortaokulu Matematik Öğretmeni Pınar Pazarcı’nın konuşması sonrası Mesleğe yeni başlayan Öğretmenlerin yemin töreni yapıldı ve öğrenciler tarafından kendilerine çiçek takdim edildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek,  yaptığı konuşmada eğitimin önemine değinerek, tarihi ve geçmişi şanla şerefle, başarılarla dolu ülkemizi yeniden büyük bir medeniyet, millet ve devlet olma ülküsünde yine en büyük görev, eğitime düşmektedir. Eğitimin ise temel taşı öğretmenlerdir dedi.

İlimizde eğitim yatırımları ve eğitimin başarısı ile ilgili açıklamalarda da bulunan Vali Özcan, “İlimizde eğitim - öğretim belirli bir seviyeye ulaşmıştır. Önemli eğitim yatırımları yapılıyor. İlimizde; Güzel Sanatlar Lisesi, Yurdu ve Konferans Salonu, TOBB ile Fen Lisesi ve Yurdu, Çankırı’da ilk defa Şabanözü İlçemize Anaokulu bir hayırsever tarafından hibe olarak yapılacak, 2500 kişilik Spor Salonumuzun ihalesi 4 Aralık’ta yapılacak, 1000 Kişilik Öğrenci Yurdu Uluyazı Kampüsü’nde 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılında hizmete girecek, İl Özel İdaresi imkanları ile Şabanözü’ne bir İlkokul yapılacak, Gençlik Merkezi İnşaatı bitmek üzere 2013 başında tefrişine başlanacak ve ayrıca dört ilçemizde Anaokulu inşaatları devam etmektedir.  2011-2012 eğitim-öğretim yılında LYS sınavında TM dalında Türkiye 4. Olmamız, sizlerin gayretleri ile olmuştur. Tüm Öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen Resim, Şiir ve Kompozisyon Yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.  Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Hüseyin Çakır tarafından “ Gül Öğretmenim” isimli şiir okundu.

Yıl içinde emekli olan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri ve plaketleri, Vali Vahdettin Özcan tarafından verildi. Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri ile Müzik Öğretmenleri Cemal Özata ve Ebru Özata tarafından müzik dinletisi sunuldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER