banner306
banner198

Okul Sütü Uygulama Programı Başladı

İkinci dönem ilk sütler Vali Vahdettin Özcan tarafından TOKİ İlkokulu’nda öğrencilere dağıtıldı

Okul Sütü Uygulama Programı Başladı
banner145

İkinci dönem ilk sütler Vali Vahdettin Özcan tarafından TOKİ İlkokulu’nda öğrencilere dağıtıldı.

Vali Özcan, Okul Sütü dağıtımında yaptığı açıklamada; 2012-2013 eğitim-öğretim yılında İlimizde Anaokulları hariç, Anasınıfları ve İlkokullar olmak üzere toplam 9 bin 244 öğrenciye süt dağıtılacağını söyledi.

Geçtiğimiz yıl her gün dağıtılan sütün, veliler tarafından yapılan anket sonuçlarına göre bu yıl haftada üç gün Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri dağıtılacağını belirten Vali Özcan, İl merkezinde 29, ilçelerimizde 55 olmak üzere toplam 84 ilkokulda, 200 ml’lik UHT süt dağıtımı yapılacağını söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Çakır, sütlerin 2 haftalık geldiğini ve UHT süt olduğu için oda sıcaklığında 6 ay boyunca muhafaza edilebileceğini söyledi.

Halk Sağlığı Müdürü Dr.Hakan Kaytan ise, faydalı bir besin olan sütün, çocukların gelişimi için gerekli olan besinleri içinde bulundurması nedeniyle tüketilmesi gerektiğini belirterek, bu uygulamanın çocukların ileriki yaşlarda da süt tüketimini alışkanlık haline getirmeleri açısından önemli olduğunu belirtti.

Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, İlimiz genelinde süte alerjisi olan 304 öğrenciye velisi tarafından yapılan talep üzerine okul sütü verilmeyeceğini, TOKİ İlkokulu’nda da sadece bir öğrencinin süt istemediğini belirterek,  Türkiye genelinde süte en fazla evet diyen illerden birinin de Çankırı olduğunu belirtti.

TOKİ İlkokulu’nda İlkokul’da 77, anasınıfında 14 öğrenci olmak üzere toplam 91 öğrenciye süt dağıtımı Vali Vahdettin Özcan ve beraberindeki heyet tarafından dağıtıldı. Vali Özcan, öğrencilerle sohbet etti ve onlara kitap hediye etti.

Vali Özcan, süt dağıtımı sonrası Toki Konutları Yöneticisi Bünyamin Asiltürk’ün Toki konutları sakinleri adına isteklerini dinledi. Çocukların ders yapmaları için İnternet Odası istenilmesi ve çocukların spor yapmaları için saha istemeleri üzerine Vali Özcan, okulun yanındaki boş arsaya Basketbol sahası yapılması ve bilgisayar temin edilerek çocukların derslerini yapabilecekleri bir internet odası kurulması için talimat verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304